Meteen naar de inhoud
Home » Drinken in stijl: kies het juiste glas

Drinken in stijl: kies het juiste glas

Wat ik nooit zal begrijpen is dat mensen enkele tientallen euro’s uitgeven aan een fles champagne of wijn en ze dan uitgieten in een compleet verkeerd glas. Of erger nog, je gaat naar een tuinfeest en er worden bubbels gegeven in van die plastic bekertjes. Brr, verschrikkelijk!

Ga in dat geval beter even tot aan de Ikea en koop je een setje champagne glazen voor een paar euro. Ik durf zelfs te zeggen dat ze goedkoper zijn dan de doorsnee plastic variant! Het smaakt tien keer beter en je krijgt er zeker minder hoofdpijn van. De glazen zullen geen heel leven meegaan maar je doet er je gasten absoluut een plezier mee.

Bij bier is het relatief eenvoudig omdat de meeste merken ook een eigen glas hebben en voor een gewone pils kan je iets meer variëren qua glas. Voor champagne en wijn zijn er enkele simpele basisregels en de rest is ervaring en wat je graag ziet denk ik.

Bekijk even het filmpje hieronder. De man verteld in een paar minuten wel wat interessante zaken.

(Dat van die kristal moet ik checken want het is de eerste keer dat ik dat hoor!)

 

Mag het wat meer zijn?

Als je echt in stijl wil drinken kan je nog een heel pak verder gaan! Persoonlijk ben ik nogal gek van mooie traditionale kristallen glazen én van gegraveerde glazen. Zo’n setje glazen met je eigen initialen op vind ik best stijlvol. Het kan gek klinken of een beetje ijdel zelfs maar ach, wat zou het…

Het is nog lang niet zo gek als de glazen hieronder. Dit zijn de allerduurste champagneglazen ter wereld! Het setje op de foto is ontworpen door een zekere John Calleija en werd gekocht door een Australiër voor 400.000 dollar!

 

Duurste champagne glazen

De glazen zijn 15 cm hoog en wegen 250 g. Ze zijn beiden gemaakt uit één groot blok kristal en er waren zo maar eventjes 7 juweliers nodig om er 1700 witte en roze diamanten in te verwerken.

Deze glazen zullen allicht iets boven ons budget zijn maar gepersonaliseerde glazen zijn heel betaalbaar! Ik heb gezien op de website van Yoursurprise.be dat je daar al gegraveerde glazen kan kopen vanaf 15 euro. De tekst kan je volledig zelf kiezen!

Bijzonder leuk om zelf te hebben of misschien een origineel cadeau bij bijvoorbeeld een geboorte, een bruiloft of een verjaardag.

Wat je ook kiest, zorg er voor dat je voor op feestjes of voor speciale gelegenheden toch een mooie set glazen hebt staan. Het zorgt voor de juiste, feestelijke sfeer en je gasten voelen zich gewaardeerd.

Waar je ook eens een kijkje kan nemen is op Wijnglazenstore.be, daar hebben ze allerlei soorten glazen voor ieders budget.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!