BBQ-tip van de dag: Laat het vlees in de koelte staan.

Niets zo leuk als samen met een hoop vrienden houtskool te laten gloeien en gezellig uren aan tafel te zitten. Vaak zie je al het vlees, en in t slechtste geval ook nog wat vis ertussen mooi uitgestald op een grote tafel. In de zon uiteraard, want we barbecueën als het mooi weer is.

Je moet geen microbioloog zijn om te weten dat dit ideaal is om voedselvergiftigingen uit te lokken. Liefst in de buurt van nog wat bereidingen met eieren, dan is de kans op besmetting nog groter.

Dus daarom barbecuetip 1: leg je vlees niet in de warmte, en al zeker niet samen met vis.

En tussen twee stukjes eens rechtstaan en tot aan de koelkast wandelen is ook beter voor de vertering.

Ok dat je graag vlees eet, maar onderstaande beestjes (salmonella) hou je toch maar beter ver van je rooster.

barbecuetip: deze beesten horen niet thuis op je rooster
Deze beestjes kunnen vervelende gevolgen hebben!

 

Eveneens in deze reeks tips:

Tip 2: red je brochettes

Tip 3: safety first

Tip 4: gebruik een tang

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip1.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip1-300x300.jpgRafFoodbarbecuetipBBQ-tip van de dag: Laat het vlees in de koelte staan. Niets zo leuk als samen met een hoop vrienden houtskool te laten gloeien en gezellig uren aan tafel te zitten. Vaak zie je al het vlees, en in t slechtste geval ook nog wat vis ertussen mooi uitgestald op...Alles voor de man met smaak!