Als je het goed aanpakt, wordt vlees op de barbecue snel dichtgeschroeid. Dat is goed, want daardoor blijft het bloed en sap mooi in het vlees.

Indien je een vork gebruikt prik je dus door die “korst”. Het sap loopt er uit en het vlees wordt droog. Bovendien gaat vet dat op je kolen valt zorgen voor “vetvlammen”.. (Om die reden ga je trouwens ook niet prikken in een worst.)

dus daarom:tang

Barbecuetip van de dag: keer het vlees met een tang.

Kies bovendien een model dat groot genoeg is. Zeker als de barbecue relatief warm staat, voorkom je zo verbrande vingers.

Eerder verschenen in deze reeks:

Tip 1: vlees koel laten staan

Tip 2: brochettes maken

Tip 3: safety first

 

Vind een BBQ met onze Ultieme Barbecue gids!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip4.jpg?fit=450%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip4.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafFoodtang,vlees,vorkAls je het goed aanpakt, wordt vlees op de barbecue snel dichtgeschroeid. Dat is goed, want daardoor blijft het bloed en sap mooi in het vlees. Indien je een vork gebruikt prik je dus door die 'korst'. Het sap loopt er uit en het vlees wordt droog. Bovendien gaat vet...Alles voor de man met smaak!