Meteen naar de inhoud
Home » Barbecuetip van de dag: gebruik een tang !

Barbecuetip van de dag: gebruik een tang !

Als je het goed aanpakt, wordt vlees op de barbecue snel dichtgeschroeid. Dat is goed, want daardoor blijft het bloed en sap mooi in het vlees.

Indien je een vork gebruikt prik je dus door die “korst”. Het sap loopt er uit en het vlees wordt droog. Bovendien gaat vet dat op je kolen valt zorgen voor “vetvlammen”.. (Om die reden ga je trouwens ook niet prikken in een worst.)

dus daarom:tang

Barbecuetip van de dag: keer het vlees met een tang.

Kies bovendien een model dat groot genoeg is. Zeker als de barbecue relatief warm staat, voorkom je zo verbrande vingers.

Eerder verschenen in deze reeks:

Tip 1: vlees koel laten staan

Tip 2: brochettes maken

Tip 3: safety first

 

Vind een BBQ met onze Ultieme Barbecue gids!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: