Een brochette of saté is een aangename afwisseling op de barbecue.

Brochettes kan je uiteraard kant en klaar kopen, maar je kan ze naar eigen inzichten brochettes in de fikook zelf maken. Als je ze zelf maakt, dan neem je best metalen spiezen. Let wel op, die worden uiteraard gigantisch warm.

Probleem: die metalen stokjes heeft niet iedereen liggen. Gewoon aan houten stokjes rijgen is uiteraard makkelijk, maar als je die op je rooster legt schieten ze haast ogenblikkelijk in brand.

Daarom: Barbecuetip 2: Leg je stokjes voor de brochettes een nachtje voordien in het water. Dat voorkomt het opbranden van je stokjes, of het verkolen van de uiteinden.

 

Ook in deze reeks verschenen:

Barbecuetip 1: Laat je vlees koel staan

Barbecuetip 3: safety first

Barbecuetip 4: gebruik een tang

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip2.jpg?fit=450%2C300&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/tip2.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafFoodbarbecue,barbecuetip,brochettes,hout,satéEen brochette of saté is een aangename afwisseling op de barbecue. Brochettes kan je uiteraard kant en klaar kopen, maar je kan ze naar eigen inzichten ook zelf maken. Als je ze zelf maakt, dan neem je best metalen spiezen. Let wel op, die worden uiteraard gigantisch warm. Probleem: die metalen...Alles voor de man met smaak!