Meteen naar de inhoud
Home » Civilta del Bere, de betere Italiaan in Antwerpen!

Civilta del Bere, de betere Italiaan in Antwerpen!

Op aanraden van een goede vriendin ben ik onlangs in Civilta del Bere op het Zuid in Antwerpen gaan eten. Ik was op zoek naar een Italiaan waar je écht lekkere pizza kan eten in Antwerpen en dat is geen eenvoudige opdracht! In Antwerpen heb je heel veel Italiaanse restaurants dus ik was eigenlijk best blij met deze tip. Natuurlijk is het altijd nog even afwachten of de verwachtingen ingevuld worden maar ik kan jullie alvast geruststellen, Civilta del Bere is absoluut een top adres in Antwerpen.

Hieronder een paar sfeerfoto’s en een korte review.

Grote pizza en lekkere wijn!

Civilta del Bere kan je vinden op het Antwerpse Zuid in De Burburestraat. Heel gemakkelijk te vinden, de straat is namelijk recht over het Museum van Schone Kunsten.

Als je binnenkomt ben je direct aangenaam verrast. Het restaurant is modern ingericht en alle muren staan letterlijk vol met flessen wijn. Heel tof gedaan!

Om te eten kan je zitten aan een grote toog of aan één van de vele kleine tafeltjes. Alles staat redelijk dicht op elkaar maar op één of andere manier stoort dat hier niet. Het geeft een soort van gezellige drukte die perfect past in het concept van het restaurant.

Op de kaart vind je allerlei Italiaanse gerechten maar wij waren natuurlijk special gekomen voor de pizza.

Mijn vrouw heeft gekozen voor een klassieker, de Quatro Stagione, en ikzelf heb een suggestie genomen, een pizza Bianca met groene asperges.

Alle twee top hoor! De pizza’s zijn vrij groot maar omdat de bodems heel luchtig zijn is het geen probleem om ze helemaal op te krijgen.

Civilta del Bere

Ik zei het hierboven al, naast eten staat het restaurant volledig in het teken van wijn dus uiteraard hebben we ook een glas wijn besteld. Ikzelf heb de Barbera d’alba genomen. Een glas kost 8,5 euro maar voor dat geld heb je dan ook wel wat! Topwijntje, echt waar! Op de suggestiekaart staat ook nog een Amarone en een Barollo maar daar moet je wel 15 euro per glas voor neertellen. Alle twee ook toppers maar voor bij mijn pizza vond ik dat toch net iets te veel.

In ieder geval, ben je op zoek naar een Italiaan waar het allemaal net iets meer mag zijn? Ga naar Civilta del Bere! Jullie krijgen mijn persoonlijke garantie voor een leuke en lekkere ervaring.

Check ook hun website voor meer informatie: https://www.civiltadelbere.be/

Ben je hier zelf al geweest? Laat even weten in de commentaren of jij het ook zo goed vond.

 

Facebook Comments Box

12 reacties op “Civilta del Bere, de betere Italiaan in Antwerpen!”

 1. 15 euro per glas, jeetje! De pizza’s zien er goed uit. Zou zelf niet snel voor een pizza met asperges kiezen die van je vrouw lijkt me lekkerder 😉 . Heeft je zoontje hem ook helemaal opgegeten?

 2. feliceveenman

  hier moet ik een keer met zoonlief heen! ( o en persoonlijk maak ik ook heerlijke pizza’s , dus als je een kee rin de buurt bent ?

 3. Oeh ik ben echt fan van een goede Italiaan. Ik kan nooit genoeg krijgen van Italiaans eten, heerlijk.. Jammer dat dit restaurant nogal uit de buurt ligt. 😉

 4. Marieke

  Wow dat ziet er heel goed uit zeg! Enorme pizza’s. Jammer dat wij niet in de buurt wonen. Na ja, gelukkig hebben wij in Zoetermeer ook een goeie, waar ik ook al eens een blog over schreef

 5. Ik ben er al zo vaak voorbij gelopen, maar nog nooit binnen gegaan. Toch eens doen binnenkort, al vind ik de wijn wel erg duur

  1. Kristof

   ja, ik ben akkoord maar dergelijke wijnen kosten in de winkel ook redelijk veeld us als je dan weet dat men op restaurant de prijzen meestal x3 doet dan is het wel min of meer correct.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!