Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n held in Aziatisch koken maar onderstaand receptje kan ik zelfs aan. Op een kwartiertje staat dit op tafel en het is gezond en lekker.

Vermoedelijk moet je voor dit gerecht normaal een wok gebruiken maar omdat ik op mijn inductieplaat geen wok kan gebruiken heb ik het op mijn eigen manier gemaakt in een gewone aanbakpan.

kip-teriyaki-broccoli

Recept Kip Teriyaki met Broccoli

Ingrediënten 2 personen:

2 kipfilets
1 ui
2 teentjes look
1 stronk broccoli
5 el teriyaki saus
rijst
olijfolie

Bereidingswijze:

Snij de kipfilets in kleine blokjes.

Snij de broccoli in kleine roosjes, de ui in ringen en plet en snipper de look.

Zet een grote pot water op en kook de rijst zoals op de verpakking beschreven. Zet ondertussen een andere pot water op om alvast de broccoli roosjes te koken.

Giet een flinke scheut olijfolie in de pan (of wok) en doe daar de kippenblokjes in. Na enkele minuten kan je de ui en de look er bij doen. Constant roeren zodat het niet kan aanbranden.

Als de kippenblokjes min of meer gaar zijn doe je de broccoli er bij en vijf eetlepels van de teriyaki saus.

Laat alles nog heel even sudderen en als de rijst klaar is kan je aan tafel.

 

Allicht bestaan er vele varianten van dit recept dus als je tips hebt om het beter te maken: zet ze in de commentaren!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/kip-teryaki-broccoli.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/kip-teryaki-broccoli.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodaziatisch,kip,ReceptIk ben eerlijk gezegd niet zo'n held in Aziatisch koken maar onderstaand receptje kan ik zelfs aan. Op een kwartiertje staat dit op tafel en het is gezond en lekker. Vermoedelijk moet je voor dit gerecht normaal een wok gebruiken maar omdat ik op mijn inductieplaat geen wok kan gebruiken...Alles voor de man met smaak!