Meteen naar de inhoud
Home » Verminder jouw printkosten: 3 handige bespaartips

Verminder jouw printkosten: 3 handige bespaartips

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een eigen printer. Het maakt eigenlijk niet uit of je heel veel print of dit slechts incidenteel doet. Een printer komt altijd van pas. Handig als je niet meer telkens bij anderen aan hoeft te kloppen om een afdruk te maken. Tegelijkertijd hebben we ook allemaal één gezamenlijk doel: niet teveel uitgeven aan printkosten. 

Dat blijkt echter nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Inkt, papier en stroom kunnen al snel voor een extra kostenpost zorgen. Een printer zorgt weliswaar voor extra kosten, maar er zijn ook genoeg manieren om hierop te besparen. Merk jij dat je veel uitgeeft aan jouw printer en zou je deze kosten graag omlaag krijgen? Met behulp van de volgende drie handige bespaartips moet dat zeker lukken. 

1: De juiste cartridges 

Allereerst is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste cartridges. Heb je een hp 301 cartridge nodig? Dan kun je op heel veel plekken terecht om deze te kopen. Het is verstandig om eens online te zoeken. Juist omdat het aanbod zo groot is, valt hier nog regelmatig op te besparen. Bijvoorbeeld door voor een andere leverancier te kiezen. Soms helpt het ook om in grotere hoeveelheden te kopen. Als je een bulkvoorraad aanlegt, zit je voorlopig niet zonder inkt en kun je tegelijkertijd op de lange termijn veel geld besparen. Let daarom goed op mogelijke acties. 

2: Kies de printer die bij jou past 

Er zijn tegenwoordig ongelooflijk veel verschillende printers verkrijgbaar. Je vindt ze in alle soorten, maten en prijscategorieën. Het is dan ook niet vreemd als je overweldigd raakt door het aanbod. Vaak volgen mensen het principe: hoe duurder, hoe beter. Als je echt veel voor de printer moet betalen, dan moet deze ook wel goed zijn. Toch? Helaas hoeft dit niet altijd het geval te zijn. In principe zijn alle printers van nu gewoon van goede kwaliteit. Natuurlijk zijn er wel verschillen en is dit zichtbaar als we kijken naar de prijs, maar dat hoeft niet direct te betekenen dat er één perfecte printer voor iedereen is. 


Wat de juiste printer is, hangt namelijk volkomen van jouw persoonlijke wensen en printgedrag af. Deze ziet er dus voor iedereen anders uit. Het is belangrijk dat je voor een printer kiest die echt bij jou past. Je hebt geen super geavanceerde printer nodig als je nauwelijks print. Bedenk daarom goed hoe je deze printer gaat gebruiken en wat je nodig hebt. 

Kom je er niet uit? Laat je dan eventueel informeren bij de Printer shop en maak gebruik van de keuzehulp om de juiste beslissing te maken. 

3: Druk dubbelzijdig af 

Gebruik je de documenten enkel voor persoonlijk gebruik? Dan kun je veel papier besparen door dubbelzijdig af te drukken. Je bespaart zo eenvoudig de helft van de totale kosten, omdat je een papier dubbel gebruikt. Let op: niet elke printer is in staat om dubbelzijdig te printen. Als je het belangrijk vindt dat dit mogelijk is, is dit zeker iets om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe printer. 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!