Meteen naar de inhoud
Home » 2014 het jaar van de superfoods?

2014 het jaar van de superfoods?

Her en der duiken op het internet lijstjes op die de culinaire trends van 2014 voorspellen en wat regelmatig terugkomt is het gebruik van Superfoods.

Superfoods is een verzamelnaam voor voeding waaraan men eigenschappen toekent die bevorderlijk zijn voor de gezondheid.

Deze Superfoods zijn zeker niet nieuw maar het duurt nu toch al een tijd vooraleer ze helemaal zijn doorgebroken bij het grote publiek. De reden hiervoor is volgens mij het feit dat veel van deze spullen in het alternatieve circuit nogal opgehemeld worden en dat daardoor heel wat mensen er sceptisch tegenover staan.

Je hebt twee soorten Superfood:

Enerzijds heb je broccoli, avocado, blauwe bessen, spinazie, enz. Allemaal zaken waarvan men zegt dat ze bevorderlijk zijn voor de gezondheid en die dus onder de noemer Superfood geplaatst kunnen worden. Stuk voor stuk ingrediënten die veel gebruikt worden in de westerse keuken.

Anderzijds heb je de meer alternatieve spullen waarvan de meeste mensen het bestaan niet kennen en waarvoor men eerder achterdochtig is.

Spirulina, Goji bessen en Maca zijn namen die al een tijdje meegaan en momenteel zijn het vooral zaden en granen met gekke namen die helemaal in zijn.

Je kan ze niet in de supermarkt kopen en daardoor worden ze automatisch in een alternatief circuit geduwd.

In 2014 komt hier dus hopelijk wat verandering in. Momenteel kan je ze wel al veilig online bestellen. Bij drogisterij.net heb ik al eens Spirulina en Maca gekocht.

 

Superfoods

 

Waarom dan wel Superfoods in 2014?

Het kadert volgens mij allemaal wat in de tijdsgeest. Andere veel voorkomende voorspellingen zijn dat mensen “eerlijk voedsel” willen en dat ze meer en meer “tegen verspilling” zijn.

Deze alternatieve middelen passen perfect in dat plaatje!

Stuk voor stuk zijn deze Superfoods middelen die ze in andere culturen al honderden jaren kennen of middelen die ‘vergeten’ waren. Slimme verkopers vertellen er ook altijd bij de ze gekweekt zijn door arme boeren uit het zuiden of door de incas in het hooggebergte.

Recent leerde ik trouwens dat grote bedrijven in zonnige landen bijvoorbeeld spirulina kweken op de daken. Goed gezien én een teken dat ook zij de voordelen er van inzien.

Ik ben er vrij zeker van dat veel van deze zaken een positief effect kunnen hebben op de gezondheid als je ze gebruikt binnen een gezond eetpatroon.

Trouwens, er zitten aan sommige van die producten nog andere voordelen. Maca bijvoorbeeld is een natuurlijke testosteron booster, goed voor de spieren en er wordt gezegd dat je door het gebruik van maca geen blauw pilletje meer nodig hebt….

En nu we toch bezig zijn over het boosten van testosteron, ik heb net nog een leuk artikel gelezen daarover. Doe er je voordeel mee!

Wil je maca proberen? Bestel het gewoon online via bv. drogisterij.net

 

 

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!