Dit is een mooi voorbeeld van hoe je met een paar ingrediënten iets leuk kan maken. Ik kreeg onlangs onverwacht bezoekers over de vloer en had nog wat bladerdeeg en nog een paar spulletjes in de frigo liggen. Vlug even improviseren en onderstaande hapjes zijn het resultaat. (Improviseren doe ik eigenlijk het liefste in de keuken.)

Italiaanse hapjes met tomaat en mozarella

Ingrediënten

rol bladerdeeg
1 bol mozarella
kerstomaatjes
oregano
spaghettikruiden

ovenschaal voor cupcakes

Bereidingswijze:

Snij of scheur repen van de bladerdeeg. Deze mag je op een nonchalante manier in de vormpjes leggen. Het mag er uitzien alsof het rap rap gedaan is.

Snij de mozarella in schijfjes en leg die op de bladerdeeg, snij de kerstomaatjes doormidden en leg die er ook op.

Goed kruiden met oregano en spaghettikruiden. Als verrassing had ik voor mijn gasten er nog een stukje rode peper bij gedaan. Niet iedereen kon dit even hard appreciëren dus hiermee moet je een beetje voorzichtig zijn.

Nu nog 5 à 10 minuten in de oven en je hapje is klaar. Bijzonder simpel maar het ziet er mooi en zomers uit.

italiaanse-hapjes-bladerdeeg

En zo zien ze er uit als ze uit de oven komen.

Enige nadeel: ze zijn niet iets te groot om als vingerhapje te geven. Je moet hiervoor echt wel een klein bordje gebruiken.

italiaanse-bladerdeeghapjes-oven

Je ziet het, met een beetje verbeelding is het niet moeilijk om Italiaanse hapjes recepten te maken.

Buon appetito!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/01/italiaanse-hapjes-bladerdeeg.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/01/italiaanse-hapjes-bladerdeeg.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbladerdeeg,hapje,italiaans,ReceptDit is een mooi voorbeeld van hoe je met een paar ingrediënten iets leuk kan maken. Ik kreeg onlangs onverwacht bezoekers over de vloer en had nog wat bladerdeeg en nog een paar spulletjes in de frigo liggen. Vlug even improviseren en onderstaande hapjes zijn het resultaat. (Improviseren doe...Alles voor de man met smaak!