Meteen naar de inhoud
Home » Duurste whisky ter wereld

Duurste whisky ter wereld

duurste whiskyDe duurste gin ter wereld is sinds korte tijd Belgisch, Limburgs zelfs. Een beperkte oplage van 4 flessen en een exclusieve edelsteen in de doos blijken het recept voor de hoge prijs. 15.000 Euro en de Forest Dry Gin staat in je barkast.

In de whiskywereld is er een langere traditie van astronomische prijzen. Maar wat is nu de echt duurste whisky ter wereld? De Macallan “M” staat sinds enkele jaren op 1 met een recordprijs van 628.000 Dollar. Het is dan wel een fles van 6 liter, en die is dan nog eens van het fijnste kristal, maar het blijft wel honderdduizend dollar per liter. Macallan was met die fles overigens niet aan zijn proefstuk toe. In 20110 werd in New York al een fles Macallan van 64 jaar oud verkocht. 460.000 Dollar. Eveneens in een mooie Lalique kristal fles, dat spreekt. Het geld ging overigens naar goede doelen.

Nummer drie in de “lijst duurste whisky” is voor een Dalmore 62. Voor 194.000 verkocht in een Engelse hotelbar, en dezelfde avond nog uitgedronken. Het is nog steeds geheim welke voetballer toen een beetje dorst had.

Doe uw voordeel met deze opsomming wanneer u een quiz organiseert. Een proef-exemplaar konden wij op de redactie zelfs niet losweken, dus bespaar u de moeite.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!