Voor mij is het nieuw zo een wijn abonnement. Eerder hadden we wel al het koffie abonnement en kijk, vandaag kom ik dus ook het wijn abonnement tegen.

wijnabonnement

De zogenaamde subscription services (een abonnement op een dienst) zijn momenteel heel populair dus blijkbaar probeert iedereen zijn graantje mee te pikken.

Zelf probeer ik zoveel mogelijk online te bestellen en zo weinig mogelijk naar drukke winkels te gaan. Alleen… is het wel een goed idee om wijn online te bestellen?

Hieronder een paar voor- en nadelen

Wijn online bestellen of niet?

Voordelen:

  • Bij een dergelijk abonnement zit je nooit zonder wijn, dat is de insteek van al die abonnement services. Je hebt een constante voorraad zonder ervoor naar de winkel te moeten gaan. Alles wordt mooi thuis geleverd.
  • Thuis levering wil ook zeggen dat je zelf niet met de dozen hoeft te sleuren.
  • De prijs zou in principe lager moeten liggen dan in de traditionele winkel. Vergeet niet van de verzendingskosten te rekenen! Bij meerdere flessen zal dit wel meevallen maar als je maar één of twee flesjes besteld ben je het prijsvoordeel zo kwijt.
  • De wijnen die je online koopt vind je meestal niet in de supermarkt. Handig als je graag iets exclusievere flessen schenkt.

Nadelen:

  • Hoe zit het met de smaak? Hierover heb ik een dubbel gevoel… Als je een fles in de supermarkt koopt weet je ook niet op voorhand hoe ze gaat smaken, als je wijn koopt op een degustatie natuurlijk wel. Op de site waarover ik het hier heb staat wel een beoordelingssysteem maar ja… hoe objectief is dit?
  • De kans bestaat dat je altijd dezelfde wijn in huis hebt met een dergelijke service. In dit geval blijkt het mee te vallen omdat er verschillende soorten abonnementen zijn.

Twee kleine nadelen tegenover vier voordelen. In dit geval lijkt het me de moeite om deze service eens te proberen.

Voor meer info kan je terecht op de site van Wijnbeurs.be

Als je reeds ervaring hebt met een dergelijk abonnement laat het dan even weten in de comments.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/wijnbeurs.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/04/wijnbeurs.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankWijnVoor mij is het nieuw zo een wijn abonnement. Eerder hadden we wel al het koffie abonnement en kijk, vandaag kom ik dus ook het wijn abonnement tegen. De zogenaamde subscription services (een abonnement op een dienst) zijn momenteel heel populair dus blijkbaar probeert iedereen zijn graantje mee te pikken. Zelf...Alles voor de man met smaak!