Onlangs vroeg ik me af of er zoiets bestond als een record aantal kazen op één pizza. Op internet heb ik één Amerikaan gevonden die een meerkazen pizza had gemaakt met “25 soorten kaas” maar die reken ik niet mee. De kerel had cheddar van 1 jaar, cheddar van 3 jaar, cheddar van 5 jaar, enz. Allemaal dezelfde kaas dus maar van een ander jaar. Bovendien had hij alles in een grote kom onder elkaar gemengd en dan op de pizza gelegd zodat het één grote berg kaas was. Gevolg: een bom van een pizza die eigenlijk niet te vreten is!
Ik heb in de lokale supermarkt vlug wat kazen gehaald en degene die nog in mijn frigo lagen er bij gedaan. Het resultaat mag er zijn! Een lekkere meerkazen pizza met niet minder dan 13 soorten kaas en voor zover ik kan zien moet dit gewoon een Belgisch record zijn!
Je hebt nodig:
Geitenkaas, Mozarella, Gruyere, Emmental, Cheddar, Camenbert, Parmezaan, Brie, Gorgonzola, Brusselse kaas, Herve kaas, Pana gradano, Feta, Gouda, tomatensaus and 1 pizzabodem
Hoe maak je het:
Rol de bodem uit en bestrijk hem met de tomatensaus. Schik nu de kazen één per één over de pizza. Het handigste is om ze in vierkantjes te leggen zodat het niet één grote kaasbrij wordt.
15 minuten in de oven en de magie voltrekt zich.
Op een bord leggen en AANVALLEN!
Wie doet beter? Heb je zelf één gemaakt met meer kazen? Laat het zeker weten! Ik ga graag de uitdaging aan om nog een pizza te maken met nog meer kazen.
Please share!
Ik moet mijn meester erkennen! Deze baas heeft er één gemaakt met 99 kazen:
http://sploid.gizmodo.com/a-pizza-world-champion-made-this-99-cheese-pizza-and-it-1673110557