Een gepocheerd ei. Wat de moelleux bij de desserten is, dat is het gepocheerd ei bij de brunch. Als je mooi volgt wat je moet doen, dan is het verbluffend makkelijk. Op het moment van aansnijden is er altijd een beetje spanning, maar eigenlijk loopt (de woordkeuze is niet toevallig) het altijd goed af.

Nodig voor gepocheerde eieren:

  • gepocheerd-ei-2

    Een kraakvers ei! Indien mogelijk: nog warm van net uit de kip te komen.

  • Azijn
  • Water

Wanneer we “op zijn Meus” pocheren doen we dat als volgt:

  • Ei breken en in een potje (zorg wel dat de dooier heel blijft)
  • Water in een pot net niet aan de kook brengen.
  • géén zout toevoegen, wel azijn (flinke scheut)
  • Ronddraaien, zodat er een draaikolk ontstaat
  • Ei er in laten glijden (voorzichtig)
  • Na 1 a 2 minuten met een schuimspaan opvissen.

Je kent Meus. Dat is weer een recept dat altijd lukt.

Wij pocheren op “onze manier“. Iets eleganter en lukt ook altijd:

  • Water net niet laten koken.
  • Ei in een potje.
  • Azijn in het water (ook hier uiteraard géén zout !!)
  • Lepel nét onder het oppervlak van het water houden.
  • Ei op de lepel laten glijden.
  • En dan de grote truck: trek de lepel wat naar achter, waardoor het ei “een koprolletje” maakt. En opnieuw, en nog eens. Je zal zien; het ei krijgt zo een vaste vorm. Je zorgt er dus voor dat het eiwit zich mooi om de dooier vouwt.
  • Na 2 minuutjes is t klaar.
  • Eventjes laten uitlekken op wat keukenpapier en serveren

gepocheerd-ei

Ben je voor onze methode net iets te onhandig? Laat je het ei er telkens afdonderen?

Doe dan de Meus-methode maar, maar probeer er toch eerst maar eentje op de verfijnde manier ook !

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/gepocheerd-ei-2.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/03/gepocheerd-ei-2-150x150.jpgRafFoodei,gepocheerd,kip,meusEen gepocheerd ei. Wat de moelleux bij de desserten is, dat is het gepocheerd ei bij de brunch. Als je mooi volgt wat je moet doen, dan is het verbluffend makkelijk. Op het moment van aansnijden is er altijd een beetje spanning, maar eigenlijk loopt (de woordkeuze is niet...Alles voor de man met smaak!