Ik weet dat veel mensen warm fruit maar niks vinden maar ik verzeker jullie, pilaf met perzik is écht een heel lekker gerechtje! Ik heb geen flauw idee waar het juist vandaan komt of wanneer ik het voor het eerst gegeten heb maar ik herinner me wel dat ik dit al heel lang een toppertje vind.
Pilaf (of pilav) is een rijst-gerecht uit het Midden-Oosten maar in het recept hieronder zitten zowel Westerse als Oosterse invloeden. Wie weet waar het vandaag komt mag het altijd laten weten maar het maakt uiteindelijk niet uit. De smaken zitten supergoed en dat is het belangrijkste.
Recept pilaf met perzik
Ingrediënten:
1 kipfilet per persoon
1 blik perziken
1 blik tomatenblokjes
1 doos champignons in schijfjes
1 gesnipperde ui
3 teentjes look, geplet en gesneden
ketjap
sambal
Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in reepjes of in fijne blokjes en bak ze aan in een grote pan. Doe de uien, de champignons en de look er bij. Doe een scheutje ketjap er bij en ook nog twee à drie theelepels sambal.
Laat dit even stoven en roer af en toe alles eens rond.
Doe nu de tomatenblokjes erbij en giet het sap van de perziken er ook bij.
Roer alles goed door elkaar en laat alles een kwartiertje pruttelen. De laatste 5 minuten snij je de perziken in blokjes en doe je ze bij het mengsel.
Het is moeilijk uit te leggen maar als het goed is dan smaak je zowel zoet, zout en pikant!
Dit wordt meestal gegeten samen met rijst.