Meteen naar de inhoud
Home » Een BBQ bij slecht weer

Een BBQ bij slecht weer

Dit is zo een artikel dat ik liever niet wil schrijven maar we leven nu eenmaal in een streek waar het weer niet altijd mee zit dus ik kan niet anders. Wat moet je doen als je een BBQ feestje gepland hebt en het weer zit niet mee? Hoe los je de praktische problemen op en wat moet je vooral niet doen.

Als je een overdekt terras of een carport hebt zal een beetje regen je zeker niet tegenhouden maar voor alle andere mensen hieronder een paar tips over hoe je van een BBQ bij slecht weer toch een success maakt.

BBQ bij slecht weer 5 tips voor success

Check de buienradar!

De uitnodigingen voor een BBQ feestje verstuur je meestal al een tijdje op voorhand dus de kans bestaat dat het regent op de datum die jij hebt gekozen. Super vervelend maar daarom nog geen ramp! Check www.buienradar.be om te zien wanneer het een uurtje droog is. In de zomer valt er geregeld een bui maar er zijn bijna geen dagen waar het heel de dag non-stop regent. Zet alles klaar zodat je onmiddellijk kan beginnen grillen als het even droog is.

Eventueel kan je vragen aan je gasten om wat vroeger of wat later te komen en je kan natuurlijk ook creatief zijn: geef de hapjes pas na het vlees, laat de aperitief wat langer duren, eet alvast het dessert op, haal je kaartspel boven, enz. Niemand die het erg  gaat vinden want iedereen haat regen en  iedereen houdt van grillen!

bbq bij slecht weerKoop een BBQ met een deksel

Tegenwoordig heb je veel BBQ’s met een deksel. Ideaal want zo kan je gemakkelijk grillen in de regen. Zet jezelf onder een paraplu, leg het vlees op de kolen en doe gewoon het deksel dicht.

Zet de BBQ zelf NIET onder een gewone parasol want dat is om ongelukken vragen. Er bestaat nu blijkbaar wel een soort parasol die je wel kan gebruiken om onder te BBQ’en dus dat is een betere optie.

Populaire zoek opdrachten in Google zijn:

  • BBQ onder dampkap
  • BBQ in party tent
  • BBQ tuinhuis
  • BBQ in living

Allemaal dingen die je beter niet doet maar ik neem aan dat je dat zelf ook wel kon bedenken.

Voorzie alternatieven

Met alternatieven bedoel ik niet dat je ineens een spaghetti moet maken in plaats van het voorziene vlees maar je kan je vlees ook binnen bakken. Haal je steengrill of je elektrische grill boven en bak alles daarop. Heb je er zelf geen dan  bel je vlug even rond naar de vrienden die je uitgenodigt hebt.

Een grillpan of een gewone pan is natuurlijk ook een optie. Het is minder leuk  maar een pan heeft iedereen in huis.

Hou de sfeer er in!

Zorg dat je als gastheer of gastvrouw zelf het goede voorbeeld geeft. We laten ons toch niet kennen door een beetje regen zeker! Doe gerust die voorziene zomeroutfit aan, zet een zomers muziekje op en blijf positief. Als je zelf negatief gaat doen slaat dit zeker over op je gasten en dat verpest al gauw de sfeer.

Wat er ook gebeurd: keep on smiling!

regenStel vooral niet uit

Blaas je BBQ feest zeker niet af voor een beetje regen! Waarschijnlijk hebben je gasten al heel de week uitgekeken naar het feestje en een annulatie is gegarandeerd een serieuze afknapper voor hen.

Laat alles gewoon doorgaan, improviseer, gebruik de tips hierboven en iedereen zal laaiend enthousiast zijn over je creatieve ideeën als gastheer of gastvrouw. Zitten er toch mensen tussen die niet helemaal mee zijn? Haal gerust wat extra sangria boven!

 

 

 

Ken je zelf nog goede tips om van een BBQ bij slecht weer een succes te maken? Laat het ons weten in de commentaren!

Oh ja, deel dit artikel gerust met vrienden, de kans is namelijk groot dat ze het deze zomer nog nodig zullen hebben!

 

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!