Meteen naar de inhoud
Home » In de Patattezak bij Pee Klak

In de Patattezak bij Pee Klak

Wie woont of werkt in de buurt van Brussel kent dit restaurant zeker en vast! De spaghetti van Pee Klak is namelijk legendarisch daar. De officiële naam van het restaurant in Strombeek-Bever is ‘In de Patattezak‘ maar iedereen spreekt over Pee Klak.

Als ik zo onmiddellijk een paar kenmerken van Pee Klak zou moeten opnoemen zou ik zeggen dat je er enkel spaghetti kan eten en dat er altijd veel volk zit.

Toen ik een paar jaar geleden nog in Wemmel werkte gingen we regelmatig ’s middags iets eten hier maar sindsdien was ik er nooit meer geweest.

Hoog tijd dus om nog eens langs te gaan en te zien wat er allemaal veranderd is In de Patattenzak bij Pee Klak.

Pee Klak in Strombeek-Bever

aanschuiven-bij-pee-klakEigenlijk zou dit een heel kort artikel kunnen zijn want er is letterlijk NIKS veranderd in al die jaren!

Normaal gezien kwam ik daar altijd ’s middags en het was toen altijd heel belangrijk dat je er om kwart voor twaalf al was. Het restaurant gaat pas om 12u stipt open maar als je niet op tijd was kwam je er niet meer in. Zo populair was het daar!

Qua volk is er alvast niks veranderd! Op een zaterdagavond is het minstens even druk als in de week. Ik was er om kwart voor zes en toen was het ook al aanschuiven.

Wat moet je doen als je niet met de eerste shift binnen kan? Simpel… gewoon wachten tot er een tafeltje vrij komt en dan kan je binnen. Toen wij buiten kwamen stonden er dan ook effectief nog een hele rij mensen aan te schuiven.

Is de spaghetti dan zo fantastisch goed daar? Nee, eigenlijk niet! Ze hebben daar natuurlijk goede spaghetti maar niks speciaal. Gewoon een bord degelijke spaghetti, niks meer of niks minder.

Bovendien is de keuze ook nog eens redelijk beperkt want je kan enkel bolognaise, kaas en hesp, zeevruchten en nu recent ook nog een vegetarische versie krijgen.

Wie het geheim van Pee Klak kent moet het ons zeker weten zeggen want dat het een succes is dat staat buiten kijf. Al die jaren dat ik het nu ken is er niks veranderd aan de werkwijze of aan het interieur en toch zit het altijd vol. Het interieur is afgeleefd en het hangt er boven vol met oude, vergeelde filmposters. De muren zijn behangen met iets wat lijkt op een patattenzak maar of dat ook echt zo is weet ik eigenlijk niet… Er hangt een speciaal sfeertje van pakweg 50 jaar geleden.

Alles is wel voorzien om tientallen tafels per keer te voorzien van een dampend bordje pasta. De borden komen in bakken tegelijk aan en een tafel wordt altijd in één keer bediend. Het personeel is gewend van stevig door te werken dus voor een snelle hap zit je hier zeker goed.

pee-klak-patattezak

Mijn conclusie: Zeker eens bezoeken als je in de buurt bent, al is het maar om mee te kunnen praten over de legendarische spaghetti van Pee Klak.

Een tijdje geleden was er in de zondag-uitzending van Dagelijkse Kost ook een item over In de Patattenzak:

http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/spaghetti

Zelf al gaan eten bij Pee Klak? Laat ons weten wat je er van vond!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!