Meteen naar de inhoud
Home » A la Chimay bleue

A la Chimay bleue

A La Chimay bleue

chimay

Stop met Kaas en wijn

wijn verkracht de kaas – Een beetje man in de keuken weet dat de traditionele kaas & wijnavonden niet het culinaire hoogtepunt van het jaar zijn. De kaas is dermate overheersend dat de wijn geen enkele kans maakt om wat subtiliteit mee te geven. Smaakpapillen platgeslagen. Dan mag je nog Rioja drinken, veel smaken zal je niet meer. Gelukkig wordt het concept steeds vaker aangepast en worden de parochiezalen nu ook gevuld met kaas en BIER.

In de abdij van Notre-Dame de Scourmont vonden ze deze combinatie blijkbaar al langer geslaagd. Anders gezegd: in Chimay maken ze al lang trappistenkaas.

Nu is er de “A La Chimay Bleue. Wat is er nu zo bijzonder aan deze kaas?

Kaas neemt een bad

Kaas gewassen in bier – Iedereen kent wel verhalen van diva’s die baden in ezelinnenmelk (Cleopatra), baileys (Katja Schuurman), etc.. Maar ook deze kaas kon slechter zijn gevallen. De kleine modellen (275 gr) worden 2 keer gewassen in blauwe Chimay, de grotere modellen van 3 kilo zelfs 4 keer.

Smaak

Volle smaak, eigen karakter – De korst is -anders zou het pas echt zonde zijn- volledig eetbaar. Verder gaat smaakappreciatie van lichte bitterheid van de hop uit het bier en verder blijken de smaken van mout en gist mekaar in de kaas perfect in evenwicht houden.

Te koop?

Loop niet naar de dichtstbijzijnde supermarkt. De kaas komt eerst enkel in de buurt op de markt, alsook in de betere kaaswinkel.

Meer info: www.chimay.com Ontdek overigens ook de andere aangeboden kaassoorten op hun website.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!