Ik weet niet of Tomatziki een echt woord is of dat ik het spontaan uitgevonden heb, het is in ieder geval niet slecht. In Google vind ik er niks over dus het zou wel eens kunnen dat ik spontaan iets uitgevonden heb. Of ik ken de juiste naam gewoon niet, dat kan ook. 🙂

Bij de BBQ maak ik graag een paar dipsausjes en dikwijls is één van die sauzen Tzatziki. Ik neem aan dat iedereen wel weet wat dat is en hoe je het moet maken. Zoniet kan je hier ons recept voor Tzatziki vinden.

Waarom vertel ik dit en wat is dan exact Tomatziki? Wel dat leg ik hieronder graag even uit.

tomatziki

Recept voor Tomatziki

Onlangs had ik weer een paar gasten op bezoek en ik had mijn klassieke Tzatziki al klaar toen ik me realiseerde dat ik kort daarvoor voor dezelfde mensen al een paar keer Tzatziki had gemaakt… Toen dacht ik van, kom, we gaan dit niet weggooien maar een beetje pimpen. Het enige wat je extra nodig hebt is tomatenketchup en enkele druppels Tabasco.

  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 lepels mayonaise
  • 1 teen look
  • enkele druppels olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • verse bieslook
  • 1/2 komkommer
  • 1 a 2 lepels tomatenketchup
  • enkele druppels Tabasco

Begin met de komkommer te raspen. Dit doe je met een standaard keukenrasp en je vangt alles op in een zeef. Het is echt belangrijk dat je het vocht zoveel mogelijk eruit krijgt.

Doe nu de yoghurt, de mayonaise en de rest van de ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Voor de ketchup moet je even kijken naar de kleur… Moet het iets roder voor jou dan doe je gewoon wat extra ketchup erbij. Wel af en toe proeven. Het is niet de bedoeling van komkommer-ketchup te maken. De smaak van de Tzatziki moet blijven maar er mag zo’n getomateerd vleugje aanzitten.

Als alles goed gemengd is zet je het nog een uurtje in de frigo zodat de smaken goed kunnen mengen.

Dit is ideaal om te serveren met stukjes stokbrood of pitabroodjes die je eerst licht laat bruinen op de BBQ.

 

En? Wat denken jullie? Zelf eens proberen of toch maar niet? Laat het me weten in de commentaren!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/07/tomatziki.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/07/tomatziki.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,tzatzikiIk weet niet of Tomatziki een echt woord is of dat ik het spontaan uitgevonden heb, het is in ieder geval niet slecht. In Google vind ik er niks over dus het zou wel eens kunnen dat ik spontaan iets uitgevonden heb. Of ik ken de juiste naam gewoon...Alles voor de man met smaak!