Meteen naar de inhoud
Home » 5 tips om te volgen als je Iphone nat is geworden!

5 tips om te volgen als je Iphone nat is geworden!

Ramp oh ramp! Je hebt je Iphone laten vallen en hij is helemaal nat geworden! Het kan dat het er in eerste instantie uitziet dat hij helemaal kapot is maar misschien kan je hem nog redden met onderstaande tips.

Als deze allemaal niet werken dan moet je op zoek gaan naar iemand die aan professionele Iphone reparatie doet helaas.

5 tips om je Iphone te redden als hij nat is geworden

  1. Schakel de iPhone onmiddellijk uit: Als je iPhone nat is geworden, schakel hem dan onmiddellijk uit om te voorkomen dat er kortsluiting optreedt. Houd de aan/uit-knop ingedrukt en schuif om de iPhone uit te schakelen.
  2. Verwijder de SIM-kaart: Haal de SIM-kaart uit de iPhone. Hoewel de SIM-kaart zelf waterbestendig kan zijn, kan het vocht dat zich in de iPhone bevindt de kaart beschadigen.
  3. Droog de iPhone voorzichtig af: Gebruik een zachte doek of een tissue om voorzichtig overtollig water van de buitenkant van de iPhone te deppen. Wees voorzichtig en probeer geen water verder in de telefoon te duwen.
  4. Laat de iPhone drogen: Plaats de iPhone op een droge, geventileerde plek en laat hem volledig drogen voordat je hem weer inschakelt. Vermijd het gebruik van warmtebronnen zoals een föhn, omdat deze de interne componenten kunnen beschadigen. Laat de iPhone minstens 24-48 uur drogen voordat je hem weer probeert in te schakelen.
  5. Controleer op waterschade: Na het drogen, controleer de binnenkant van de SIM-kaartsleuf en de oplaadpoort op vocht of corrosie. Als je vocht opmerkt, laat de iPhone dan verder drogen voordat je hem weer probeert in te schakelen.

En waar is de tip met rijst?

Wat je dikwijls hoort, is dat je je telefoon in een zak met rijst moet steken. Ik heb het ook al geprobeerd maar nu heb ik al verschillende keren gehoord dat dat niet zo een goed idee is.

Het is niet echt effectief, het duurt lang voor het mogelijks werkt én het is ook niet echt goed voor je Iphone. Rijst laat stof achter en dat is dan weer een ander probleem.

Wil je het toch proberen dan moet je het zo doen:

  • Plaats de natte telefoon in een afsluitbare zak gevuld met ongekookte rijst.
  • Zorg ervoor dat de telefoon volledig bedekt is met rijst.
  • Laat de telefoon 24-48 uur in de rijst liggen op een droge, geventileerde plek.
  • Controleer na de droogperiode de telefoon op vocht en probeer hem pas aan te zetten als je zeker weet dat hij volledig droog is.

 

Heb jij zelf nog veel betere tips? Laat het weten in de commentaren onder dit artikel!

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!