Spek met eieren is  altijd een goede combinatie! Hieronder zeven manieren om je ontbijt of middagmaal nog beter te maken!

Spek met eieren –  7 verschillende manieren

Spek en ei cups

Hiervoor heb je een ovenplaat nodig waarin je cupcakes kan maken.

Snij rondjes uit een paar sneden brood en leg die telkens op de bodem van de gaten. Bak het spek vlug even aan en leg in elk kuipje tegen de zijkant een reep spek. Doe in elk kuipje een ei en plaats de ovenschaal 20 minuten in een oven van 180 graden.

spek en eieren

Mini Spek en Ei taartjes

Ook voor deze heb je een schaal voor cupcakes nodig. Je hebt één ei per vormpje nodig dus neem het aantal eieren dat je nodig hebt en roer ze ondereen. Goed kruiden met peper en zout. Snij een paar repen spek in fijne reepjes en hak peterselie. Vul de vormpjes met ei, spek en peterselie en zet 15 minuten in een oven van 220 graden.

Deze kan je zowel koud als warm opdienen.

spek met eieren

Ontbijt tortilla’s

Snij een aardappel in kleine blokjes en bak deze gedurende een tiental minuten in een pan met olie.

Doe er gesnipperde ui en blokjes spek bij. Als de ui glazig is doe je kluts je eieren in de pan en roer je tot de eieren gereed zijn.

Neem een tortilla vel en doe het mengsel uit de pan er in. Doe er wat tomatensalsa en peterselie over.

spek met eieren

Ontbijt taartjes

Weer een recept waarvoor we de cupcake schaal nodig hebben. Neem een vel bladerdeeg en verdeel het in vierkanten. In elk kuipje doe je een vierkant vel bladerdeeg. Snipper een ui en plet twee teentjes look. Bak de look en de ui in wat olie en doe er stukjes spek bij. Als het spek krokant is voeg je een blik tomatenblokjes en wat basilicum toe. Laat alles koken tot het meeste vocht verdampt is. Roer af en toe eens zodat er niks kan aanbranden.

Doe de vulling bovenop de bladerdeeg in de kuipjes. Kluts voorzichtig een ei bovenop de vulling en zet de schaal 20 minuten in een oven van 180 graden.

spek-en-eieren-1

Spek en ei muffins

Hiervoor heb je kleine broodjes nodig. Snij ze in de helft en bedek ze met een sneetje kaas, een sneetje spek en eenschijfje hard gekookt ei.

Best is het om het spek eerst even aan te bakken.

spek-en-eieren-4

Gezonde omelet met spek en eieren

Bak gesnipperde ui en blokjes spek in een pan met olie. Doe daar gehakte tomaat en gehakte spinazie bij en laat alles even aanbakken. Klop 4 eieren onder elkaar en giet deze in de pan. Giet het eimengsel over de groenten en laat op een zacht vuur even aanbakken. Snij een avocado in blokjes en leg deze bovenop het ei. Zet een deksel op de pan en laat alles op een zacht vuurtje nog enkele minuten verder garen tot je zeker bent dat het ei in het midden gestold is.

spek-en-eieren-3

Engels ontbijt

Klassieker van formaat die je in veel hotels kan eten als ontbijt. Thuis kan je dit natuurlijk ook maken.

Het spek bak je aan in een pan en de eieren maak je ‘scrambled’. Dit wil zeggen dat je je eimengsel in de pan doet en constant rond draait zodat de eieren lekker verbrokkelt geraken.

Typisch bij een Engels ontbijt: witte bonen in tomatensaus, toasts, worstjes, enz.

engels-ontbijt-spek-eieren

 

De recepten en foto’s hierboven heb ik gevonden op Kidspot.com.au

 

Wat is jouw favoriete manier om spek met eieren te maken? Laat het ons weten in de commentaren!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/spek-en-eieren-4.jpg?fit=720%2C432&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/01/spek-en-eieren-4.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodei,eieren,ontbijt,Recept,spekSpek met eieren is  altijd een goede combinatie! Hieronder zeven manieren om je ontbijt of middagmaal nog beter te maken! Spek met eieren -  7 verschillende manieren Spek en ei cups Hiervoor heb je een ovenplaat nodig waarin je cupcakes kan maken. Snij rondjes uit een paar sneden brood en leg die telkens...Alles voor de man met smaak!