Meteen naar de inhoud
Home » Pyrat XO Reserve, rum om van te houden!

Pyrat XO Reserve, rum om van te houden!

Pyrat rumOnlangs heb ik een flesje Pyrat XO Reserve rum op de kop getikt. Ik kende het niet maar ik had al meerdere malen gehoord dat heteen toppertje was dus hoog tijd om het spul eens te testen!

Het gaat om een vrij jonge bruine rum van 40% uit de Caraïben. Als ik zeg vrij jong dan doel ik op het ontstaan van het bedrijf. Ik las ergens dat deze rum pas vanaf 1998 gemaakt wordt en dat is relatief jong vind ik. Havana Club bijvoorbeeld is al ontstaan in 1878.

De leeftijd van de rum zelf kan ik u niet meegeven want dat staat nergens op de fles en ook op internet vind ik het niet. De rum in de fles is blijkbaar een mix van verschillende rums die in leeftijd variëren tussen de 8 en de 40 jaar.

De smaak is voor een drank van 40% eerder zacht maar toch met een uitgesproken aroma. Dit maak hem iets geschikter om puur te drinken dan de Havana Club. Ik ga deze dan ook in de kast laten staan voor af en toe eens een druppeltje te proeven en ik gebruik mijn andere rum wel om Cuba Libre te maken.

Pyrat rum kost ook een pak meer dan de flesjes die je normaal in de supermarkt ziet staan. Ik heb prijzen gezien tussen 33 en 39 euro.

Pyrat rum: het oog wil ook wat

De Pyrat rum zit ook in een mooie fles! Het is een ballonvormige fles die me onmiddellijk deed denken aan piraten. Ironisch genoeg is dat, ondanks de naam, niet van toepassing.

Rum, de Caraïben, de vorm van de fles… de link met piraten is vlug gelegd maar dat heeft er niks mee te maken blijkbaar.

Aan de fles hangt een ijzeren medaillon met daarop een Chinese Budha. Die Budha is ineens ook het logo van Pyrat. Hoe ze daar opgekomen zijn weet ik niet maar dat is ook minder belangrijk.

De fles is afgesloten met een kurk en dat geeft dat heerlijke plop geluid als je de fles opentrekt.

Een laatste leuk detail is dat alle flessen met de hand gebotteld worden. Op de fles staat zelfs een handgeschreven certificaat.

 

handbottling

Mijn conclusie is dat dit een leuke fles is om in je collectie te hebben. Je vindt hem niet zomaar in elke supermarkt maar als je hem tegenkomt zeker meenemen!

Officiële website: http://www.pyratrum.com/

 

Facebook Comments Box
Tags:

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!