Meteen naar de inhoud
Home » Frites Atelier Sergio Herman – tasting & interview

Frites Atelier Sergio Herman – tasting & interview

Wat doet een mens op een koude zondagmorgen? Wel, eens tot in Antwerpen gaan om de frietjes van Sergio Herman zijn nieuwe luxe frituur te proeven leek ons wel een goed idee! Een kort interview en een selfie moet ook wel kunnen dachten we zo.

Het was al maanden aangekondigd en de laatste dagen stonden de kranten ook weer vol over deze nieuwe frituur dus ik moet zeggen dat we best nieuwsgierig waren. Het moét ook wel speciaal zijn want in Antwerpen heb je behoorlijk wat bekende frituren dus zelfs als je Sergio Herman heet moet je in Antwerpen en in Vlaanderen niet met brol frieten afkomen.

Het Frites Atelier van Sergio in Antwerpen

Het was juist op de middag toen we in de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen aankwamen, juist etenstijd dus. “Hopelijk niet te lang aanschuiven.” dachten we want in de krant stond dat er enorm lange wachtrijen waren gisteren en eergisteren. Vandaag, twee dagen na de opening, viel dat eigenlijk mee! Er stond weliswaar volk buiten maar dat waren mensen die hun frietje buiten op het terras stonden op te eten.

frites atelier sergio herman

Binnen is er heel weinig plaats om te zitten dus ofwel neem je je frieten mee voor onderweg ofwel eet je ze buiten op het terras op.

Na al de heisa die er geweest is over Frites Atelier vonden we het eigenlijk nogal klein uitvallen. Het heeft niks te maken met de grote, chique luxezaken die we van Sergio gewend zijn. Het lijkt eigenlijk meer op … een doodgewone frituur!

Het is uiteraard wel mooi ingericht maar zeker niet uniek op dat gebied.

binnen-frites-atelier-sergio-herman-antwerpen

Er staat meer dan voldoende personeel dus na heel even aanschuiven hadden we ons bakje friet al vast.

De frieten zijn echt wel ok. Lekkere dikke frieten en de basilicum saus die wij genomen hebben is ook heel lekker! 5 euro voor een frietje is iets meer dan gewoonlijk en de bakjes zijn ook kleiner dan bij de ‘normale’ frituur maar kom, voor een keer kan dat geen kwaad.

Onze conclusie over deze Luxe Frituur

Tof, lekkere frieten en mooi interieur. Echt een aanrader dan? Mja.. Frites Atelier ligt op een toplocatie in Antwerpen, tussen de Groenplaats en de Meir, dus het zal elke dag wel vol zitten met toeristen maar of de gemiddelde Antwerpenaar er wakker van ligt? Daar zijn we nog niet zo zeker van. Afwachten wat het wordt de komende maanden.

 

Euuh.. En die selfie en dat interview met Sergio Herman? Dat zal voor een andere keer zijn. Personeel genoeg maar Sergio zelf was niet te zien. Daarvoor zal je allicht naar The Jane moeten gaan.

Sergio, mocht je dit lezen en je wil graag eens een interview voor op onze site, nodig ons dan gerust eens uit voor een etentje of een borrel in The Jane. We maken met plezier wat tijd voor je vrij! Je bent nog altijd één van onze culinaire helden! 😉

Update: het gaat blijkbaar goed met de frituren van Sergio want bij Enjoycelife.nl lees ik dat er ondertussen al 6 zaken open zijn!

Facebook Comments Box

12 reacties op “Frites Atelier Sergio Herman – tasting & interview”

  1. Nee, nee, nee als je in Antwerpen bent MOET je naar frituur n°1. Dat is gewoon de beste frituur van heel stad 😉 daar kan geen chefkok tegenop.

  2. wat een leuk artikel! Is zeker een goede hotspot als ik naar Antwerpen ga 🙂

  3. Lijkt me inderdaad wel leuk om eens langs te gaan als ik toch in de buurt ben, maar denk niet dat ik er speciaal voor zal reizen 🙂

  4. Voor als ik eens in de buurt ben, dan zal ik zeker eens langs gaan!

  5. Ooo ik ben wel benieuwd naar zijn friet. Mss dat wij dat ook maar eens moeten doen op een druilige zondag

  6. Ik wil binnenkort een dagje naar Antwerpen toe, wel jammer dat Forever21 daar weg is, haha. Maar daar denk ik dan weer aan :p Misschien maakt deze frietzaak het goed.

  7. ekebrouwer

    Ik ben hier best benieuwd naar. Dol op friet, dus mocht ik in Antwerpen zijn, ik ga langs!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: