Meteen naar de inhoud
Home » Quinoa – de nieuwe hype

Quinoa – de nieuwe hype

QuinoaQuinoa is een van de meest interessante keukentrends van 2014. Vooral bij vegetariërs al iets langer bekend, en zeker bij mensen met glutenallergie.

Waarom is die Quinoa interessant? Patatjes kan je koken, bakken, stoemp van maken, in de schil garen. Daarnaast kan je nog pasta maken en is eigenlijk de variatie daarin ook haast eindeloos. En rijst, eveneens gebakken, gekookt, etc… Kortom het is eigenlijk niet strikt noodzakelijk, maar een beetje extra variatie is wel leuk.

In de zoektocht naar gezonde voedingsmiddelen is Quinoa iets wat al snel op de kaart komt. Vlot verteerbaar, veel onverzadigde vetzuren, en wel 60% koolhydraten en bomvol vitamines en mineralen. Omdat het zoals aangehaald geen gluten bevat, is het uiteraard voor mensen met een allergie daaraan een bijzonder belangrijk onderdeel van het dagelijkse dieet.

Menu

Je gebruikt het zoals je pasta of rijst zou gebruiken. Geen maaltijd op zich dus, en je moet er nog wel mee aan de slag. Een belangrijke tip: op de verpakking staat vaak: “klaarmaken in ruim gezouten water”.. Maar doe er toch maar een goede bouillon bij, dat zorgt toch voor een belangrijke extra hoeveelheid smaak. Enkele suggesties: met lamsbrochettes, als bijgerecht voor de barbecue, of met gerookte kip. Je merkt meteen: dat wat je erbij doet mag goed afsmaken.

Meus maakte alvast een vegetarische versie met fetakaas. Onze bestsellerkok legt hier uit hoe je die moet klaarmaken.

Drama voor Zuid-Amerika

Probleem met Quinoa is dat het door de Westerse zoektocht naar variatie en gezonde voeding een enorme vraag naar dat product is gekomen. Gevolg is uiteraard dat de prijs stijgt. Met een verviervoudiging van de prijs is het zelfs voor vele Zuid-Amerikanen onbetaalbaar aan het worden.

Facebook Comments Box

1 reactie op “Quinoa – de nieuwe hype”

  1. Nu in Komen Eten die Lesley Ann Poppe de quinoa heeft ontdekt, zal dit artikel weer hoge toppen scheren..

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!