Meteen naar de inhoud
Home » Hoe wijn- en bloedvlekken verwijderen uit kleding?

Hoe wijn- en bloedvlekken verwijderen uit kleding?

Iedereen heeft zo wel zijn favoriete outfit en natuurlijk is het een regelrechte ramp als daar vlekken opkomen die je er bijna niet uitkrijgt! Gelukkig bestaan er verschillende truckjes waarmee je je kleding terug proper krijgt. Hieronder geven we een paar tips om wijn- en bloedvlekken vrij eenvoudig te verwijderen uit kleding.

Hoe verwijder je bloedvlekken uit kleding?

Een bloedneus of een sneetje in je vinger? Je staat er niet voor te springen maar jammer genoeg kan het zomaar ineens gebeuren en als je echt pech hebt hang je helemaal vol bloed. Geen paniek! Lees even verder en voor je het weet zie je er niks meer van.

Belangrijk: Bij bloedvlekken is er één ding echt heel belangrijk. Ik wist het ook niet maar bloed mag je nooit met warm water uitwassen. Enkel met koud water. Als je warm water gebruikt dan gaat de vlek alleen nog maar moeilijker te verwijderen zijn. Dit komt doordat de eiwitten in het bloed door het warm water nog harder aan het textiel gaan kleven.

Zout of azijn

Azijn en zout zijn twee bekende middeltjes voor allerlei huis-tuin-keuken kwaaltjes en ook voor bloedvlekken komen ze goed van pas.

Als je azijn gebruikt dan doe je ruim veel op de vlek en laat het vijf tot tien minuten intrekken. Dep het vervolgens met een natte, koude doek. Misschien moet je deze handeling nog een keer herhalen maar je zal zien dat de vlek al een flink stuk minder is. Na de azijn-behandeling gooie je je kledingstuk ook nog een keer in de koude was en in principe zou alles opgelost moeten zijn.

Als je zout wil gebruiken dan doe je een flinke scheut zout in een kom en je laat je kledingstuk daarin een paar uur weken. Nadien doe je het in de koude was (met wasmiddel uiteraard) en de vlek zou verdwenen moeten zijn.

Cola of Melk

Van Cola had ik wel al eens gehoord dat je er onder andere roestvlekken mee kan verwijderen maar dat je met melk ook vlekken kan verwijderen is dan weer helemaal nieuw voor mij.

De behandeling is in beide gevallen hetzelfde, dompel de kleding in een bakje met cola of melk, herhaal dit een paar keer en dep af.

Ook hier gooi je de kleding achteraf nog een keer in de koude was.

Hoe verwijder je wijnvlekken uit kleding?

Goed nieuws voor wie de bovenstaande tips over bloedvlekken verwijderen goed gelezen heeft want wijnvlekken verwijder je op min of meer dezelfde manier. Zout en azijn kunnen ook hier wonderen doen en als de vlek nog helemaal vers is kan je ook wat witte wijn over gieten.

Voor wijnvlekken hoef je geen koud water te gebruiken dus je kan je bevlekte kleding gewoon bij de normale was doen.

 

Ik hoop natuurlijk dat jullie bovenstaande tips niet nodig zullen hebben maar mocht het toch nodig zijn weet je wat te doen. Ken je zelf nog betere tips om bloed- of wijnvlekken te verwijderen laat het dan zeker weten in de commentaren onder dit artikel.

Facebook Comments Box

1 reactie op “Hoe wijn- en bloedvlekken verwijderen uit kleding?”

  1. Dat van melk wist ik niet. Die ga ik onthouden. Ik werk nl in de zorg en dan komt het wel eens voor dat iemand bloed op zijn kleding heeft

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!