Meteen naar de inhoud
Home » Relax vliegen en parkeren op alle grote luchthavens

Relax vliegen en parkeren op alle grote luchthavens

Wie het geluk heeft om regelmatig met het vliegtuig op reis te gaan die gaat allicht weten dat er af en toe wel eens wat stress bij komt kijken bij zo’n vliegtrip. Vroeger vertrok je per definitie vanop Zaventem als Belg zijnde maar die tijd is al lang voorbij natuurlijk. Met de komst van het internet zoeken we alles af en kiezen we voor goedkopere luchthavens in Belgie, Nederland en zelfs Duitsland. Dat is natuurlijk allemaal prima want elke euro die je kan besparen op je vliegticket kan je achteraf uitgeven in het land van bestemming.

Allemaal heel goed natuurlijk maar hoe geraak je nu vlot op Schiphol of op de luchthaven van Dusseldorf?

Als je als Belg vertrekt vanop Zaventem of vanuit Antwerpen heb je allicht wel een vriend of familielid die je graag even tot aan de luchthaven brengt maar voor de verder gelegen luchthavens moet je meestal zelf een oplossing vinden.

Openbaar vervoer? Ja, dat zou een optie kunnen zijn maar ik pas hiervoor. Ik heb sowieso al niet veel met de trein of de bus dus ik ga er zeker geen gebruik van maken als ik een hele hoop koffers bij heb. Taxi dan maar? Nee, ook niet, de taxi is weliswaar heel comfortabel maar ik mag niet denken aan het prijskaartje om vanuit Antwerpen helemaal naar bijvoorbeeld Amsterdam te rijden!

Je eigen auto gebruiken is nog altijd de goedkoopste en meest efficiënte manier volgens mij.

Waarop moet je letten bij het parkeren op de luchthaven?

Ik ben uiteraard nog niet op alle luchthavens in en rond Belgie geweest maar eigenlijk komt het altijd op hetzelfde neer als je je auto aan een luchthaven wil parkeren: “Kies ik voor het meeste comfort of kies ik voor de laagste prijs?”

Neem nu Schiphol, een supergrote en drukke luchthaven waar je verschillende mogelijkheden hebt. Parkeren Schiphol kan op verschillende manieren:

Park & Walk:

Dit zijn de parkings die echt vlakbij de luchthaven liggen. Op een paar minuten wandelen loop je zo de vertrekhal binnen. Dit is natuurlijk ideaal maar hiervoor betaal je dan ook het meeste. Ergens logisch, het is zoals het beste zitje op een concert, dat is ook altijd duurder dan verder gelegen plaatsen.

Parking met shuttle dienst:

Dit is de beste optie voor je portemonnee. Hier parkeer je op alternatieve parkings verder weg van de luchthaven en vandaar neem je een gratis shuttle bus tot op de luchthaven zelf. Het lijkt allemaal wat omslachtiger maar uiteindelijk loopt dit allemaal vlot.

 

Wie een vroege vlucht heeft en niet graag midden in de nacht uit zijn bed komt kan uiteraard ook nog een hotel boeken op de luchthaven maar dat zijn ook weer extra kosten natuurlijk.

Soit, een vliegreis en parkeren op de luchthaven kan stresserend zijn maar het hoeft helemaal niet. Het belangrijkste is van goed op tijd alles te organiseren. Zoek rustig op internet naar een geschikte parkingplaats en doe het ruim op voorhand, dat kan ook weer enkele euro’s schelen.

Veilige en relaxendere reis gewenst!

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!