Spaghetti Carbonara van wie?! Als je geen fan bent van Criminal Minds weet je inderdaad niet wie David Rossi (Joe Mantegna *) is maar ik leg het jullie graag even uit. Criminal Minds is een Amerikaanse serie die ik nu al meer dan 10 jaar volg. Het gaat over een speciale afdeling van de FBI die zaken oplost door het profiel van de dader op te stellen.

Na meer dan 10 jaar heb je natuurlijk het meeste wel al eens gezien. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet meer elke week met evenveel aandacht volg maar toen ik vorige week zag dat de Italiaans-Amerikaanse rechercheur David Rossi zijn recept voor Spaghetti Carbonara deelde was ik ineens wakker. Hij heeft niet verteld hoe je het exact moet maken maar hij liet het wel ongeveer zien. Gelukkig heb ik na wat opzoekwerk het volledige recept ergens gevonden en hieronder geef ik het jullie graag mee.

Ondertussen heb ik het natuurlijk zelf ook gemaakt en geproefd en het is echt top!

(* Joe Mantegna is o.a. ook bekend van The Godfather 3, Bugsy, Body of Evidence en tientallen andere films.)

Recept Spaghetti Carbonara

De ingrediënten hieronder zijn voor 4 personen. Let op, als je de spaghetti afgiet zorg dan dat je een deel van het kookwater opzij zet.

 • 1 pak van je favoriete pasta (spaghetti, capellini, … )
 • 250g pancetta
 • 1 gesnipperde ui
 • olijfolie
 • 3 ei dooiers
 • een half kopje geraspte parmezaan
 • een half kopje andere geraspte kaas (bv. Pecorino)
 • peper en zout om af te kruiden
 • gehakte peterselie om af te werken

Bereidingswijze:

 1. Kook de pasta tot hij al dente is. Terwijl de pasta opstaat verhit je de olijfolie in een grote pot en daarin bak je de ui en de pancetta. Als de ui zacht is en de pancetta knapperig dan is het goed.
 2. Meng de kazen onder elkaar en doe de helft van de kaas bij de eierdooiers. Meng de kaas goed met de eieren. De andere helft van de kaas kan je straks gebruiken om op de pasta te doen.
 3. Normaal gezien zou ondertussen de pasta en de pancetta ongeveer klaar moeten zijn. Giet de pasta af maar hou zeker een deel van het water opzij! Doe de pasta nu mee in de pot van de pancetta en haal de pot van het vuur.
 4. Giet het eimengsel op de pasta en meng alles onder elkaar tot de pasta mooi bedekt is met het mengsel. Neem nu het kookwater en giet dat beetje per beetje in de pot. Het is de bedoeling dat de pasta lekker crème achtig blijft maar hij mag niet aan elkaar plakken.
 5. Doe de pasta op een ruim bord en werk af met peterselie en de overgebleven kaas. Ga er nu nog eens over met de pepermolen en wat zout en dan is het helemaal perfect!

spaghetti carbonara

Smakelijk!

Ben je zelf ook fan van Criminal Minds of heb je het receptje gemaakt? Laat het dan zeker even weten in de commentaren!

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/08/carbonara-spaghetti.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/08/carbonara-spaghetti.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodspaghetti carbonaraSpaghetti Carbonara van wie?! Als je geen fan bent van Criminal Minds weet je inderdaad niet wie David Rossi (Joe Mantegna *) is maar ik leg het jullie graag even uit. Criminal Minds is een Amerikaanse serie die ik nu al meer dan 10 jaar volg. Het gaat over...Alles voor de man met smaak!