Spaghetti

Spaghetti, supermakkelijk om te maken maar velen slagen er toch in om dit gerecht niet te maken zoals het wel zou moeten.

Het is bijna ongelooflijk op hoeveel manieren mensen er in slagen om de spaghetti verkeerd te maken.

Hieronder staan de 6 meest gemaakte fouten op een rijtje. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

 

6 manieren om spaghetti verkeerd te maken:

Fout 1: Kook de spaghetti plat.

Voor Spaghetti en bij uitbreiding alle pasta moest het verboden zijn die te lang te laten opstaan. Een plakkerige smaakloze pap zal je deel zijn. Pasta moet al dente zijn. (punt)

Fout 2: Doe olijfolie in het water

Dit is een totaal overbodig iets. Helpt om de spaghetti niet te doen plakken denken sommigen. Onzin! Gewoon koken in voldoende grote pot met veel water.

Fout 3: Gebruik verwerkte tomaten

Om te beginnen; gebruik tomaten (behalve in je bolognaise, maar dat lees je verder!!). Een tomaat is een verse groente die je wast en snijdt. Het voordeel van een blik tomaten concassé, aangelengde puree of andere potjes en pakken ontgaat me.

Zonder veel verder uit te wijden: je koopt toch ook geen kant-en-klare soep?

Fout 4: Maak het verkeerde klaar

Bolognaise is géén groentensaus. Ui, wortel en selder, dat moet er in. Geen tomaten. Geen champignons. Geen courgetten. En het is een vleessaus met kalf of rundsgehakt. Uren pruttelen moet dat. Rap een goede spaghetti maken? Ik dacht het niet.

Zoek dus het juiste recept, ook al ben je zeker dat jij de topchef bent en dat er niets lekkerder is dan jouw pasta. Zelfs wanneer je kinderen dat beamen.

Fout 5: Verzuip je pasta

Nu je dankzij het vorige puntje op internet het goede recept hebt gevonden, heb je dus een lekkere geconcentreerde saus gemaakt. Die meng je onder de pasta. Maar je eet dus wel pasta met saus en niet omgekeerd!! Doordat de smaak zo geconcentreerd is, heeft een enorme kwak ook absoluut geen zin.

Overigens: je mengt de saus en de pasta wel voor je die opdient. Dus geen hoop spaghetti en daar bovenop de saus..

Fout 6: Hakken maar !

OK, de pasta staat op tafel. Nog een laatste mogelijkheid om het toch te verknoeien:

Snij je pasta fijn tot de pasta en de saus één grote pap worden. Jammer voor de kindjes dat ze het zo moeten beginnen eten, maar eens ze tanden hebben zou het toch anders moeten.

 

Nog een kleine tip voor zij die zoals echte Italianen willen eten: Pasta eet je niet met mes en vork. Maar dat wist je al. Pasta moet je echter ook niet met je vork opdraaien in je lepel. Echte Italianen gebruiken geen lepel. De kromming van het bord is voldoende. Eten met 1 hand is dus perfect voor hen.

 

Iedereen denkt dat zijn pasta thuis de lekkerste is dus als je denkt: 1 van die 6 punten doe ik lekker wél en toch heb ik het beste gerecht… bezorg ons gerust jouw gouden tip!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/italiaanse-spaghetti.jpg?fit=500%2C333&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/italiaanse-spaghetti.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafFoodpasta,spaghetti,tomatenSpaghetti, supermakkelijk om te maken maar velen slagen er toch in om dit gerecht niet te maken zoals het wel zou moeten. Het is bijna ongelooflijk op hoeveel manieren mensen er in slagen om de spaghetti verkeerd te maken. Hieronder staan de 6 meest gemaakte fouten op een rijtje. Doe er je...Alles voor de man met smaak!