Op het hoofdkwartier van sixpacks.be kwam deze week een challenge binnen: kunnen jullie een barbecue snel warm maken? In een kwartiertje? “Warm”, dat wil zeggen zoals bij een oven: 180°C. Want veel toffe barbecuerecepten op sixpacks.be, maar wanneer heb je voldoende tijd om de kolen warm te stoken? Dat kan alleen in het weekend.

Redenen genoeg dus voor ons om de uitdaging aan te gaan. Wat hebben we daarom wél en Niet nodig?

NIET NODIG:

  • Gevaarlijke toestanden met benzine of olie
  • Aanmaakblokjes
  • Hoop krantenpapier (dan zit je barbecue nadien vol met asse)

ABSOLUUT WEL NODIG:

  • wat stukjes hout, waar we een schouw mee maken
  • 1 (één) lucifer
  • een kwartiertje tijd om tot de gevraagde 180 graden te komen.

Aan de slag

  • Torentje maken van hout.
  • Lucifer er in gooien
  • Wachten tot het torentje in lichterlaaie staat
  • Kooltjes er op leggen.

We hebben dit al eens uitgelegd, maar omdat we nu echt wilden tonen hoe snel het echt kan (https://www.sixpacks.be/drank/barbecuetip-van-de-dag-leer-vuur-maken), besloten we onze uitdaging te filmen. Danny Fabry (“ik sta in vuur en vlam”) hebben we er Niet als muziek ondergezet…

Wat hebben we vandaag geleerd?

  • Na amper een kwartiertje staat je barbecue lekker warm
  • Chemische hulpmiddelen zijn nergens voor nodig
Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/bbq-trends-2015.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/bbq-trends-2015.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafFoodbarbecue,hout,snel,vuur,warmOp het hoofdkwartier van sixpacks.be kwam deze week een challenge binnen: kunnen jullie een barbecue snel warm maken? In een kwartiertje? 'Warm', dat wil zeggen zoals bij een oven: 180°C. Want veel toffe barbecuerecepten op sixpacks.be, maar wanneer heb je voldoende tijd om de kolen warm te stoken? Dat...Alles voor de man met smaak!