Een mosselsoepje is een heerlijke manier om een diner te starten. Een half uurtje en t is klaar. Bovendien kan je het meeste werk perfect op voorhand doen.

Ingrediënten voor een heerlijke mosselsoep

  • goede visfond (liter)
  • halve kilo mosselen. Je neemt best kleine (Franse) mosselen, en niet die grote jumbo’s. Meer smaak, en het presenteert ook wat eleganter dan die zeebiefstukken uit Zeeland.
  • grijze garnalen, ONGEPELD
  • sjalot
  • teentje look
  • kokkels (20-tal)
  • zeekraal
  • witte wijn
  • room
  • 2 eetlepels wijnazijn

Aan de slag

  • Sjalot en look versnipperen en stoven.
  • mosselsoep maak je best met Franse mosselenGlas witte wijn erbij kappen en laten inkoken tot het bijna weg is.
  • Visfond erbij en de room opkloppen (tijdig stoppen, je moet er geen boter van maken) Nog eens zachtjes laten koken. Wijnazijn ook toevoegen.
  • Intussen garnalen pellen en de karkassen apart houden.
  • Een deel van de visfond bij de karkassen en goed laten pruttelen. Op t einde het vocht door een zeef en bij de rest kappen.
  • Vlak voor het opdienen de mosselen en de kokkels klaarmaken (wel eerst goed kuisen). Wanneer ze open zijn: soep inscheppen en mosselen en kokkels dresseren. Dan ook de grijze garnalen er aan toevoegen. Indien je wilt kan je de mosselsoep nog zeven voor je ze opdient, maar als je sjalot en look voldoende fijn werden gesnipperd is dat niet echt nodig.
  • Op het allerlaatste nog zeekraal er aan toevoegen.

Bronvermelding: de inspiratie komt van Roger Van Damme. Al bevatte zijn recept geen garnalen noch kokkels. En die garnalenpantsers laten trekken in de soep maken echt een énorm verschil.

Originele recept kan je hier vinden: Njam

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/07/mossel-1024x740.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/07/mossel-150x150.jpgRafFoodkarkas,mossel,mosselsoep,visfondEen mosselsoepje is een heerlijke manier om een diner te starten. Een half uurtje en t is klaar. Bovendien kan je het meeste werk perfect op voorhand doen. Ingrediënten voor een heerlijke mosselsoep goede visfond (liter) halve kilo mosselen. Je neemt best kleine (Franse) mosselen, en niet die grote jumbo's....Alles voor de man met smaak!