Meteen naar de inhoud
Home » Gehakttaart met pikante tomatensaus en rucola

Gehakttaart met pikante tomatensaus en rucola

Deze gehakttaart met pikante tomatensaus en rucola is ideale comfortfood voor in het weekend. Het is super eenvoudig om te maken en super lekker!

Met slechts een paar ingrediënten tover je een prachtig gerecht op tafel. Je kan deze taart zowel warm als koud eten.

gehakttaart met pikante tomatensaus en rucola

Gehakttaart met pikante tomatensaus en rucola

  • 1 bladerdeeg
  • 1 kilo gehakt
  • paneermeel
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • currypoeder
  • 1 blok kaas
  • 1 sjalot
  • een teentje look
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blokje rundsbouillon
  • cayennepeper
  • rucola

Bereidingswijze:

Leg de bladerdeeg in een taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Doe het gehakt in een mengkom en doe er één ei, paneermeel, peper en zout en currypoeder bij. Meng alles goed onder elkaar.

Snij de blok kaas in blokjes en leg deze in de bladerdeeg helemaal rond.

Doe het gehakt in de bladerdeeg en druk alles goed aan. Doe het tweede ei in een tas en klop het los. Giet het eimengsel over het gehakt. Als je een tweede bladerdeeg in huis hebt kan je die eventueel ook op het gehakt leggen in plaats van het ei.

Verwarm de oven op 180 graden en zet de gehakttaart 45 minuten in de oven. Ondertussen kan je de tomatensaus maken.

Snipper de sjalot en de look en stoof ze aan. Doe er na een paar minuten de tomatenblokjes bij en laat nog even aanstoven. Doe een flinke scheut water bij de tomatensaus en verkruimel het bouillonblokje erbij. Kruiden met peper, zout en cayennepeper en even laten uitkoken.

Mix de saus en proef of er nog extra kruiden bij moeten.

Als de taart klaar is snij je ze in parten en dien je ze op met de saus en de rucola.

Smakelijk!

Zelf al gemaakt of ken je zelf nog een lekker recept voor een gehakttaart? Laat maar weten in de commentaren!

Facebook Comments Box

3 reacties op “Gehakttaart met pikante tomatensaus en rucola”

  1. Het klinkt heerlijk! Ik mis alleen de groente erin. Alhoewel, er zitten tomatenblokjes in en rucola erbij, toch? Ik denk dat ik er zelf ook geraspte stukjes courgette in zou doen. Misschien wat chilipeper in het gehaktmengsel. Stom hè, ik heb je taart nog niet gemaakt en ik heb nu al ideetjes voor de keer erna. Wie weet!

  2. Pingback: Saus recepten om zelf te maken - Recept – ElsaRblog

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: