Wie deze blog geregeld leest weet dat we graag schrijven over drank en hapjes.
Het moet echter niet altijd alcohol of bbq zijn, nee deze keer doen we u een top idee aan de hand waarmee u kan uitpakken allerlei gelegenheden.
U kan het gebruiken als hapje of als dessert en als u kinderen hebt kan u dit in een doosje meegeven naar school als gezonde snack. Niks dan goede punten voor papa!
Deze frushi’s (= fruit – sushi) kan je maken in allerlei geuren en kleuren maar wij hebben er voorlopig maar twee gemaakt. Eéntje met lekkere Belgische aardbeien en een exotischer model met banaan en kiwi.
Hoe maak je een aardbei frushi?
Ingrediënten:
- Aardbeien
- Sushi rijst
- Kristalsuiker
- Vershoudfolie
Ideaal is het als je ook een sushi-matje hebt maar zonder gaat ook. Ik heb een soort placemat gebruikt als alternatief.
Bereidingswijze:
- Kook de sushi rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bij mij moest het 10 minuten koken en dan 25 minuten afkoelen met deksel op de pot.
- Meng een lepel kristalsuiker onder de rijst (optioneel)
- Leg vershoudfolie op je matje.
- Leg de rijst in de vorm van een rechthoek op de folie.
- Maak in het midden van de rechthoek een lijn met de gesneden aardbeien.
- Rol nu op tot een worst. Alles zo goed mogelijk aandrukken.
- Twee uur in de ijskast zodat alles goed stevig is en je kan het opdienen!
Voor de ideale dikte moet je wel wat oefenen, die van mij zijn redelijk dik uitgevallen maar zeg nu zelf… Ze zien er wel smakelijk uit, toch?
Hoe maak je een bananen frushi?
Ingrediënten:
- banaan
- kiwi (en ander gekleurd fruit: aardbeien, druiven, mango, sinaasappel of zelfs appel en peer )
- choco
- pannenkoek
Bereidingswijze:
- De kiwi en/of het ander fruit in minieme kubusjes snijden.
- De banaan pellen en met een vlijmscherp mes voorzichtig enkele stukjes er uit halen.
- Stop de fruitkubusjes in de banaan en vul indien nodig terug op met een stukje banaan.
- Smeer de pannenkoek in met een laagje choco zodat hij goed plakkerig is.
- Rol de pannenkoek zo stevig mogelijk rond de banaan.
- Snij met een scherp mes schijfjes van de rol.
U ziet het, dit is een gemakkelijk en origineel hapje!
Advanced frushi making
Een snelle blik op Pinterest leert ons dat we nog maar beginners zijn in het frushi maken. The sky is the limit dus laat u vooral gaan!
Wie echt doorgedreven frushi of sushi wil gaan maken die heeft een Sushi-bazooka nodig. Klik op de foto hieronder voor meer info.