Meteen naar de inhoud
Home » Welke pannen moet je zeker in je keuken hebben?

Welke pannen moet je zeker in je keuken hebben?

Ik ben nu toch al een tijdje serieus bezig als ‘hobbykok’ en heb door de jaren heen al een mooie verzameling pannen en potten verzameld. Ik zou ze stuk voor stuk niet meer willen missen maar gebruik ik ze ook allemaal en hebben sommige van die dingen wel nut?  Een goede vraag en een goed moment om eens op te lijsten welke pannen je écht niet kan missen in je keuken!

Welke pannen kan je écht niet missen in je keuken?

Hieronder heb ik 4 pannen uitgezocht die ik echt niet niet kan missen in mijn keuken. Spreek me gerust tegen in de commentaren als jullie het er niet mee eens zijn.

Een anti-aanbakpan

Dit is voor veel koks misschien de minst spannende pan van allemaal. In een anti-aanbakpan maak je spullen zoals een omeletje of bijvoorbeeld pannenkoeken.

Deze soort pannen zijn veel minder geschikt voor een goed stuk vlees te bakken omdat je geen krokante korst krijgt.

welke pannen

Een aanbakpan

Dit is dan weer het tegenovergestelde. Deze pannen zijn wel heel geschikt om een korst te krijgen op een kipfilet of een ander stuk vlees. Het feit dat je geen anti-aanbaklaag hebt wil zeker niet zeggen dat alles vastplakt aan je pan. De meeste mensen denken bij dit soort pannen ook meestal aan die blinkende RVS pannen maar er bestaan heel wat verschillende soorten, in verschillende budgetten. Check zeker dit artikel op de site van Chefo een keer als je van plan bent om een nieuwe aan te schaffen.

Een Grillpan

Deze kan ik dus echt niet meer missen! In de zomer gaat mijn steak sowieso op de BBQ maar in de winter gebruik ik altijd mijn grillpan. Een grillpan is een pan met van die ribbels in waardoor je vlees mooie ‘streepjes’ krijgt.

Naast steak is deze ook voor brochettes erg geschikt. Deze bestaat ook weer in verschillende uitvoeringen en materialen.

Even tussendoor, dat materiaal is dus iets waar je zeker rekening mee moet houden. Niet alle pannen zijn bijvoorbeeld geschikt om op een inductievuur te gebruiken. Advies hierin kan je zeker krijgen in de betere kookwinkel.

Een gietijzeren pan

Ok, toegeven, dit is eerder een persoonlijke keuze, niet zozeer iets dat onmisbaar is als je de drie andere pannen al hebt.

Persoonlijk vind ik dat een gietijzeren pan iets nostalgisch heeft. Ik gebruik dit soort pannen dan ook vooral om van die typische gerechtjes te maken, denk aan een stoverij, gehaktballen, enz. Ik ben er zeker van dat veel mensen dit ook wel zullen herkennen!

 

Laat hieronder gerust weten wat voor pannen (en/of potten) jullie absoluut niet meer zouden kunnen missen in jullie eigen keuken. Ik kijk uit naar jullie reacties!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!