Meteen naar de inhoud
Home » Vive la Belgique! Leve Belgie!

Vive la Belgique! Leve Belgie!

Dit artikel wou ik eigenlijk al eerder schrijven maar helaas is het zo druk de laatste tijd dat het er nog niet van gekomen is. Het is dan ook een beetje achter de feiten aanlopen maar ik wou toch iets schrijven over de fantastische sport-zomer die we gehad hebben en alles wat daar rond hangt.

Het was dan ook echt een topzomer voor wie graag naar sport kijkt want we hadden de Tour de France, het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen in Japan, Dancing Dimi deed het bijzonder goed bij de darts, enz.

Op al deze evenementen hebben de Belgen het eigenlijk prima gedaan. We haalden een paar gouden medailles, een paar ritzeges in de Tour en onze Rode Duivels zijn geen kampioen maar ze hebben het toch goed gedaan.

Ondanks het feit dat de gehoopte resultaten er niet waren zijn het wel de voetballers die ons de laatste jaren eindelijk een soort ‘Belgie-gevoel‘ hebben aangeleerd. Ik was vroeger altijd een beetje jaloers op de Hollanders want daar bestaat dat Oranje gevoel al jaren maar hier bij ons is dit eigenlijk vrij nieuw…

Als ik mij goed herinner is het door de vorige campagne van de Rode Duivels dat wij eindelijk ook massaal de Belgische vlag durven buitenhangen als er grote evenementen zijn.

(Meer info over de Rode Duivels en alles wat ermee te maken heeft kan je trouwens vinden op de site van de Rode Duivel Fanclub.)

Ook in de andere sporten spreken we nu al gemakkellijker over Team Belgium in plaats van een paar individuele atleten.

Ik weet dat er nogal wat mensen zijn die een gruwelijke hekel aan hebben aan al die vlaggen maar persoonlijk vind ik het schitterend. Tijdens het EK waren de straten hier echt wel mooi versierd en dat schept toch een bepaald samenhorigheids gevoel.

Wat mij betreft hebben we een zeer geslaagde zomer gehad en mogen de vlaggen dus blijven!

En op sportgebied moeten we ook niet treuren. Ze blijven de Darts uitzenden op TV, het WK wielrennen komt er nog aan en de Rode Duivels zijn volop bezig met de kwalificatie matchen voor het WK in Quatar.

Go Go Team Belgium!

Als extraatje geef ik jullie nog graag dit nummertje van de Lange Jojo mee. Een echte Belgische volkszanger maar opgelet, ik moet erbij zeggen dat dit zeker niet zijn beste nummer is! 🙂

 

Zoals altijd zijn jullie commentaren meer dan welken onder het artikel! Wat vinden jullie van het nummertje? Hang jij de Belgische vlag buiten of absoluut niet? Laat maar weten wat je ervan denkt!

Ps: Ik heb ook een artikel over hapjes voor bij de voetbal, het is maar dat je het weet! De match is eens zo prettig met een biertje en wat lekkere snacks!

 

Facebook Comments Box

7 reacties op “Vive la Belgique! Leve Belgie!”

  1. België was inderdaad super goed tijdens de voetbal, daar mag je zeker trots op zijn. Vlaggetjes zijn leuk maar heel je straat vol vind ik wat minder, maar de buren zijn ook zo enthousiast.

  2. Ik heb eigenlijk alleen het Olympisch Spelen gevolgd. Maar fijn dat jullie zo’n geweldige sportzomer hebben gehad

  3. feliceveenman

    ai, sport…..daar weet ik helemaal niks, maar dan ook niks vanaf…sorry….

  4. Ik kijk nooit sport, zelfs geen voetbal. Maar als de hele straat dan is versierd vind ik dat wel wat hebben, het hoort erbij met al die vlaggen!

  5. Ik heb echt totaal niets mee gekregen van de sport zomer. Heb niet veel met sport

  6. Hahaha sorry, dat muziekje is niet echt mijn ding. Ben niet zo van het feestelijke muziek haha

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!