Meteen naar de inhoud
Home » Wat is een LED paneel en waarom kan ook jij dit gebruiken?

Wat is een LED paneel en waarom kan ook jij dit gebruiken?

Ik moet toegeven, tot voor kort had ik zelf ook nog niet echt gehoord van LED panelen. Uiteraard kende ik wel alle soorten LED lampjes en LED strips enzovoort want die gebruik ik al jaar en dag in huis.

De voordelen van LED moet ik hier natuurlijk ook niet meer liggen opsommen want die kennen jullie ook allemaal. Het is energiezuinig, duurzaam, je kan het dimmen, je kan alle kleuren van de regenboog kiezen bij die strips, enz. enz.

Die panelen echter, dat is een ander verhaal, ik was onlangs mijn garage aan het renoveren en in het gewone gamma vond ik niet wat ik écht nodig had. LED spots in een garage vind ik niet passen en de lamp met LED die ik eerst had gekozen gaf gewoon veel te weinig licht. Gelukkig ben ik dan op de panelen gestuit en die hebben mijn probleem helemaal opgelost!

Wat is een LED paneel?

Heel simpel uitgelegd: Een LED paneel is zoals een LED spot maar dan in paneelvorm.

Bekijk even de foto hieronder dan wordt het ineens duidelijk:

Deze dingen zijn superhandig en geven ineens meer dan genoeg licht! Een ander tegenover verschillende spots is dat je maar één element moet vervangen als het ooit eens kapot moest gaan. Nu daar moet je niet teveel schrik voor hebben want net als bij de gewone LED lampen gaan deze dingen echt heel lang mee.

Zijn er dan geen nadelen aan zo een LED paneel?

Ja, helaas wel! De reden dat je deze dingen waarschijnlijk nog niet in je badkamer of in de gang hebt hangen is omdat ze gemaakt zijn om in te werken in een systeemplafond. Dat is een plafond die je dikwijls op kantoren ziet, ijzeren profielen waartussen dan panelen zitten. In plaats van een gewoon paneel steekt men daar dan een LED paneel in.

In mijn garage lopen er verschillende buizen van de badkamer erboven tegen het plafond dus ik heb ook gewerkt met zo’n systeemplafond. Voor mij was dit dus een ideale oplossing!

Ik lees op internet dat iemand die een beetje handig is ze ook in gyproc plafonds kan inwerken. Blijkbaar bestaan er voor deze panelen ook gyproc klemmetjes.

Die laatste optie ga ik zeker verder onderzoeken want in mijn badkamer zou dit echt ook een hele goede oplossing kunnen zijn. Volgens mij is dit iets waar fabrikanten nog meer op zouden kunnen inzetten!

Wat ik graag van jullie wil weten is of dat jullie al ervaringen hebben met deze panelen en of jij het al ingewerkt hebt in een gyproc plafond? Laat het even weten in de commentaren onder dit artikel!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!