Geen twijfel mogelijk, met een kaasschotel kan je stevig scoren!
Het is bovendien nog eenvoudig te maken ook. Het enige dat je hoeft te doen is de juiste kazen uitkiezen en een leuke wijn of het juiste bier er bij serveren. Bij een speciaalzaak in kazen kunnen ze je zeker helpen!
Er is maar één nadeel, meestal heb je de dag(en) nadien nog zoveel overschot dat de kaas opdenduur je oren uitkomt.
Tenzij je onderstaande tip volgt!
Het is eigenlijk heel simpel, je verwerkt de restjes van de kaasschotel gewoon in een heerlijke quiche.
Ingrediënten voor Quiche met restjes kaas:
250 à 300 g verschillende restjes kaas
4 eieren
2 eetlepels fijngehakte peterselie
250 ml room
peper
1 vel bladerdeeg
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een grote taartvorm met de bladerdeeg.
Schraap een deel van de korst van de kazen met zachte zuivel en snij deze kazen in blokjes.
Verkruimel de verse kazen (zoals geitenkaas). Verwijder de korst van de harde kazen en rasp deze kazen grof.
Verdeel alles over de taartbodem.
Klop de eieren los met de room, de peterselie en de peper.
Giet over de kazen en plaats de quiche in de oven.
Bak 25 min.
Serveer warm met een fris, groen slaatje.
Je kan eigenlijk hetzelfde doen met een x-kazen pizza…
Als je een goed recept weet mag je het altijd in de commentaren zetten.
Volg mij op Social Media: