Weet je wat ik heb met pizza? Ik kan er niet afblijven! Ze zijn superlekker maar ze zijn eigenlijk toch niet zo gezond…. Vooral de bodem is een caloriebom maar daarvoor is gelukkig een oplossing: maak je pizza zelf met tortilla’s.
Deze tortilla wraps zijn heel dun en zijn een pak gezonder dan de typische pizzabodems. Hieronder leg ik jullie uit hoe je deze pizza’s met tortilla wraps kan maken.
Pizza’s op tortilla wraps
2 tortilla’s per persoon (ze zijn heel dun en klein dus 1 gaat wat weinig zijn.)
Ingrediënten naar keuze. Voor de pizza’s op de foto’s heb ik het volgende gebruikt:
- champignons
- spinazie
- hamblokjes
- kruidenkaas (Boursin light)
- tomatensaus
- peper, zout, oregano en nootmuskaat
Neem een ovenplaat en leg daar bakpapier op. De wraps zijn veel te zacht als ze nog niet gebakken zijn dus je moet ze beleggen terwijl ze al op de ovenplaat liggen. Op één plaat kunnen afhankelijk van de grootte 2 a 3 wraps.
Spinazie met spiegelei en ham
Voor deze pizza heb ik Boursin light en diepvries spinazie gebruikt. Laat de spinazie eerst ontdooien in een pot en kruid hem al met peper, zout en nootmuskaat.
Ondertussen smeer je met de bolle achterkant van een eetlepel de Boursin over de bodem. Als de spinazie klaar is doe je die er ook over. Maak een kuiltje in het midden van de spinazie en doe daar een ei in. Ga nog eens met peper en zout over de pizza en hij is klaar.
Ham champignons
Besmeer de bodem met tomatensaus. Ik heb een glazen fles tomatensaus uit de Albert Heyn gebruikt hiervoor.
Kruiden met wat peper, zout en oregano. (Niet overdrijven want de saus is al gekruid.)
Beleggen met fijngesneden plakjes champignon en nadien met ham. Ik heb magere hamblokjes gebruikt maar dit kan je evengoed doen met plakken ham van bij de slager.
Afwerken met gemalen kaas.
Ham, champignons en courgette
De bodem bedekken met tomatensaus en nadien beleggen met schijfjes champignon en courgette en daartussen strooi je nog wat hamblokjes.
Hierover doe je nog parmezaan naar smaak.
Je pizza’s moeten nu enkel nog in een oven van 200 graden. Ze moeten er ongeveer 10 minuten in maar de pizza’s met het ei op haal je er best iets vroeger uit want de bedoeling is dat het eigeel nog wat lopend is.
Zoals je ziet op de foto’s is de tortilla nu hard en knapperig geworden. Het is iets moeilijker om te snijden dan een gewone pizza maar ze smaken heerlijk!
De combinaties hierboven zijn inéén gestoken met wat ingrediënten die ik nog in de kast had steken. Ik kan me voorstellen dat jullie ook nog goede combinaties hebben dus laat ze zeker weten in de commentaren.