Meteen naar de inhoud
Home » Chateau de Saint-Martin

Chateau de Saint-Martin

Als het gaat over Franse wijn komt men al gauw uit bij de grote namen uit de Bordeaux of Bourgogne streek. Beide regio’s zijn nog steeds de beroemdste wijnstreken ter wereld en met namen als Chateau Margaux of Chateau Latour zit je ineens ook bij het beste wat Frankrijk te bieden heeft op wijngebied.

Meer zuidelijker, in de Provence, worden echter ook bijzonder goede wijnen gemaakt. Deze wijnen zijn een pak minder bekend dan de grote jongens maar als je op vakantie trekt naar het zuiden van Frankrijk loont het echt de moeite om hier en daar eens te gaan proeven.

De Provence blijft ook vandaag nog een streek waar ze vooral rosé wijn maken maar daar zijn ze dan wel bijzonder goed in geworden! In de supermarkten vind je natuurlijk tientallen goedkope tafelwijnen maar er zitten ook een paar echte pareltjes tussen. Eén van die pareltjes heb ik gevonden op mijn laatste reis naar het zuiden van Frankrijk.

Degustatie en rondleiding in Chateau de Saint-Martin

Het laatste huis dat ik bezocht heb is Chateau de Saint Martin in Taradeau, een pittoresk dorpje in de Provence. Het domein ligt net buiten het centrum.

Het kasteel zelf is niet echt een kasteel, eerder een groot landhuis van ongeveer 300 jaar oud. Het volledige domein is al die tijd in handen geweest van één en dezelfde familie. In het landhuis woont momenteel nog een hoogbejaarde gravin en het bedrijf zelf wordt geleid daar haar dochter en schoonzoon.

Het landhuis is ook een B&B waar je een vijftal kamers kan afhuren. Ideale en romantische plek om bijvoorbeeld een huwelijk te organiseren!

Bij Chateau de Saint-Martin kan je voor 5 euro een rondleiding krijgen waarin men je meeneemt naar de kelders en waar je een vrij uitgebreide uitleg krijgt over de wijnen en de geschiedenis van het domein. Na de rondleiding volgt er ook nog een degustatie. De dame die ons de rondleiding heeft gegeven was bijzonder sympathiek dus dat was een echte meevaller.

Ze maken witte, rode en rosé (uiteraard) wijnen. De witte vond ik persoonlijk iets minder maar de rode en de rosé Cuvée Grande Reserve zijn dan weer echte toppers. Beide wijnen kosten rond de 15 euro, wat hen dus zeker niet goedkoop maakt!

Hier in België zou ik voor deze prijs waarschijnlijk niet kiezen voor een chateau de Saint-Martin maar als je op vakantie helemaal gevangen zit in de Provençaalse sfeer kan het wel.

De rosé heeft trouwens verschillende prijzen gewonnen en dat is eigenlijk wel terecht. Zeker één van de betere rosé wijnen die ik al gedronken heb. Uiteraard heb ik daarvan een paar flesjes meegenomen voor als het hier in België nog eens zomers weer is.

Daarnaast heb ik nog een goede zaak gedaan met een grote fles rode wijn van 3 liter! Die ligt momenteel nog even in de kelder en komt binnen een paar jaartjes weer naar boven bij een speciale gelegenheid.

Samengevat:

Er zijn tientallen chateaus die je kan bezoeken in de Provence en allicht zitten er heel wat goede tussen. Persoonlijk vond ik deze echter één van de betere. Vriendelijke ontvangst, van in het begin duidelijkheid over de prijs, mooie rondleiding in een prachtig domein en natuurlijk heel goede wijn!

Meer informatie vind je op http://www.chateaudesaintmartin.com/

In de supermarkt heb ik deze wijnen nog niet gevonden maar je kan wel degustatie pakketten bestellen via Wine in Tubes.

Wijn degusteren in Frankrijk is natuurlijk een droom maar ook bij jou in de buurt kan je wijnen gaan proeven. Check deze Bongo bon bijvoorbeeld. Ik heb het al gedaan en dit is echt leuk: Cadeaubon Vino.Een ander top idee om als cadeau te geven zijn de gegraveerde wijnglazen van Brianto.be

chateau-de-saint-martin

chateau-de-saint-martin-vaten

de-saint-martin

chateau-de-saint-martin-fles

 

Vakantie in de Provence? Check Booking.com!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: