Meteen naar de inhoud
Home » Brouwerijbezoek De Halve Maan Brugge

Brouwerijbezoek De Halve Maan Brugge

Onlangs werden we door het werk getrakteerd op een dagje Brugge. Betaald worden om te ontspannen dus, you gotta love it! Over Brugge kan ik in dit artikel vrij kort zijn: bootje varen, lekker eten en Brugse Zot drinken.

Vooral dat laatste was interessant want het is een erg aangenaam biertje én in de namiddag stond er nog een bezoek gepland aan brouwerij de Halve Maan, de plek waar ze deze Brugse Zot brouwen.

Brouwerij De Halve Maan

De Halve Maan lig pal in het centrum van Brugge dus een bezoekje kan perfect ingepast worden in een citytrip naar Brugge.

In het Brugse stadsregister spreekt men reeds vanaf 1564 van deze brouwerij! Er hangt dus een hele geschiedenis aan de brouwerij en wie dat wil kan die geschiedenis nalezen op Wikipedia. Als je geen zin hebt om alles te lezen is dat ook geen problem want tijdens het bezoek aan de brouwerij krijg je ook een hele uitleg over de geschiedenis van De Halve Maan.

Belangrijk om weten is dat men hier vandaag Brugse Zot en Straffe Hendrik brouwt. Beide bieren zijn enorm populair en lekker maar persoonlijk hou ik het meeste van de Brugse Zot.

Hieronder staan een paar foto’s van tijdens de rondleiding:

museum-halve-maan-brugge bier-henri-maes-halve-maan-brugge koperen-ketels-halve-man

De foto’s hierboven zijn foto’s van het bier-museum. Tijdens de rondleiding kom je hier voorbij en krijg je een uitleg over de geschiedenis van de brouwerij en over de manier waarop men vroeger bier maakte.

Verder tijdens de tour zie je ook dat men vandaag beschikt over alle moderne technologie:

halve-maan-moderne-brouwerij

Op een gegeven moment kom je ook op het dak van de brouwerij en dan zie je goed dat je midden in de stad zit:

halve-maan-centrum-brugge

Als je een rondleiding boekt krijg je ook een bonnetje om achteraf een Brugse Zot te drinken. Je kan je bonnetje inwisselen in de brasserie die aan de brouwerij vasthangt. Het moet gezegd, een mooie en gezellige plek om een lekker biertje te drinken!

brouwerij-halve-maan-cafe

Ik zou er niet speciaal helemaal voor tot in Brugge rijden maar als je toch in de stad bent is het wel een leuke bezigheid. Een bezoek duurt ongeveer 45 minuten dus dat moet wel ergens in je programma kunnen passen.

Extra info:

http://www.halvemaan.be

http://www.straffehendrik.be/

http://www.brugsezot.be/
Ben je van plan om zelf een weekendje naar Brugge te gaan, check dan even Trivago.be of Booking.com voor een goede hoteldeal te vinden.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: