Nu onze peren niet meer welkom zijn in Rusland hebben we er hier veel te veel dus hoog tijd om op zoek te gaan naar alternatieve manieren om peren te verbruiken.
Ik wist het ook niet maar wat blijkt nu… Met perensap kan je hele goede cocktails kan maken!
Als het voor u allemaal niet zo nauw steekt bespaar ik u de moeite van het verder lezen: Neem vodka, neem perensap en giet dit in een glas met ijs.
Voor wie toch liever een échte cocktail drinkt heb ik de zes beste cocktails met perensap hieronder opgelijst.
6 cocktails met perensap
Cava met perensap en honing:
Ingredienten:
8 eetlepels perensap
4 theelepels honing
kaneelpoeder
cava gekoeld (bv. Freixenet Cava cordon negro)
Bereidingswijze:
Verdeel het perensap over 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl honing en 1 mespunt kaneel en roer dit goed door met een lange lepel. Vul de glazen verder op met gekoelde cava.
Perestrojka
Ingrediënten:
Perensap (2,5 delen)
Vodka (1 deel)
Triple sec (1/2 deel)
Verse limoensap
Bereidingswijze:
Gebruik een shaker met ijs. Doe hier vodka, triple sec en perensap in en een kneepje sap voor een hint van verse limoen. Goed shaken en uitgieten in een martiniglas. Garneren met een schijfje peer en als finishing touch laat je er een wit lentebloemetje in vallen.
Perfect Pear
Ingrediënten:
Vodka caramel (1 deel)
Cointreau (1 deel)
Perensap (2 delen)
Kaneel
NB: geen vodka caramel? Probeer het dan bijvoorbeeld met karamel suikersiroop van Monin als alternatief in combinatie met vodka.
Bereidingswijze:
Gebruik voor deze cocktail een martini glas. Maar begin eerst met een shaker met veel ijs. Schenk hier 1 deel vodka caramel, 1 deel cointreau, perensap en een klein scheutje limoensap in. Even alle ingrediënten goed shaken samen. Schenk de perfect pear uit in het martini glas. Om de cocktail mooi af te maken kan je het garneren met een snufje kaneelpoeder en dun partje peer.
Peer Speculoos
Ingrediënten:
20 ml speculaassiroop Monin
30 ml rum
100 ml perensap
1/4 limoen
Bereidingswijze:
Doe in een longdrinkglas enkele ijsblokjes. Giet daarbij de siroop en vervolgens de rum en het perensap.
Pers het kwartje limoen uit en giet het sap in het glas. Roer om en dien op.
Williams Explosion
Ingrediënten:
1 maat vodka
1 maat perensap
7-UP
1/2 peertje uit blik
Bereidingswijze:
Doe het peertje in een longdrinkglas en doe er de vodka en het perensap bij. Plet het peertje met een crusher tot het uit elkaar valt. Goed roeren en glas opvullen met 7-UP.
The Scottish Pear
Ingrediënten:
3/4 deel Hendrick’s Gin
3/4 deel Glenfiddich 12 Year Old
2 delen perensap
1/2 deel Agave Nectar
1/4 deel Lemoen sap
Bereidingswijze:
Alle ingrediënten in een mengbeker doen, flink schudden en opdienen in een glas met een schijfje peer.