Meteen naar de inhoud
Home » La Grillade Gourmande – Epernay

La Grillade Gourmande – Epernay

la-grillade-gourmandeTijdens mijn laatste reis naar de Champagnestreek heb ik eindelijk nog eens kunnen eten in La Grillade Gourmande. Ik zeg eindelijk omdat het ondertussen al 4 jaar geleden was dat ik er nog eens geweest was. De reden waarom het zo lang duurde? Simpel, ze zijn altijd volgeboekt!

Allicht moet ik u dus niet vertellen dat dit één van de beste restaurants van Epernay is!

Er zijn er natuurlijk nog zeer goede maar dit is mijn favoriet.

Ik heb me laten vertellen dat de eigenaar, chef Christophe Bernard, vroeger een sterrenchef was die er bewust voor gekozen heeft om niet langer mee te doen met het sterrencircus maar wel om op zijn eigen ongedwongen manier verder te doen. In het geval van La Grillade Gourmande doet dit gelukkig geen enkele afbraak aan de kwaliteit.

Waarom reserveren bij La Grillade Gourmande?

In eerste instantie natuurlijk voor het lekkere eten! Wij kozen voor het 3-gangen menu van 31 euro. Hiervoor heb je keuze uit telkens twee verschillende gerechten. Ikzelf bijvoorbeeld heb het volgende genomen: een foie gras als voorgerecht (blijft Franse keuken natuurlijk), een noix de veau als hoofdgerecht en een kaasschotel als dessert. Stuk voor stuk echt lekkere gerechten met als afsluiter een top kaasschotel! Toen de man met het karretje met kazen te voorschijn kwam vroeg ik hem hoeveel stuks ik mocht kiezen en hij zei “Allemaal als u dat wenst”….

Qua wijn kan je kiezen uit een dik boek met ongelooflijk veel champagnes en wijnen. De keuze van de wijnen varieert van een goede 20 euro tot 450 euro en meer.

Een tweede reden om te kiezen voor La Grillade Gourmande is de prijs. Bij onze menu hebben we drie flessen wijn, een aperitief en enkele flessen water gekozen en het totaalbedrag kwam op 110 euro per koppel. Ik ken veel Belgische restaurants die voor die prijs heel wat minder geven!

Meer informatie vind je op hun website: http://www.lagrilladegourmande.com/

Wil je hier reserveren? Op tijd bellen is de boodschap! Neem het zekere voor het onzekere en bel een paar weken op voorhand om te reserveren, zeker voor een zaterdagavond.

la-grillade-gourmande-menu

Lees ook onze andere artikels als je een trip richting champagneland plant:

De Champagnestreek bezoeken

Overnachten in de Champagnestreek

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

Privacyvoorkeur centrum

%d bloggers liken dit: