BBQ is in hoofdzaak natuurlijk een kwestie van vlees grillen maar ook met groenten kan je best leuke dingen maken! Hieronder toon ik jullie twee heel eenvoudige receptjes die een mooi resultaat geven. Je gasten zullen blij zijn dat ze eens iets anders krijgen dan de geraspte worteltjes, schijfjes komkommer, enz.

Voor de groenten klaar te maken heb ik gekozen voor mijn nieuwe Napoleon gas BBQ omdat je daarop nog beter dan op houtskool de temperatuur in het oog kan houden Leuk dingetje trouwens. Het is een TravelQ Pro, eentje speciaal om vlug te verplaatsen en te installeren. Je zet hem op, maakt het eten klaar en na gebruik vouw je hem op en zet je hem in een hoekje in de garage. Erg handig allemaal!

groenten op de bbq

Gevulde tomaten met mozzarella

Zoek in de winkel naar een paar extra grote tomaten zodat je ze goed kan uithollen. Doe eerst wat kruiden in de uitgeholde tomaten (look, oregano, basilicum, … ) en vul de tomaten dan op met mozzarella kaas. Bovenop kan je ook nog altijd wat kruiden doen.

Ik heb de tomaten als ze nog lekker hard waren rechtstreeks op de grill gelegd zodat je mooie grillmarks erop krijgt en na een paar minuten heb ik ze in een aluminium bakje met wat olijfolie gelegd zodat ze daar rustig konden verder garen. Doe het deksel van de BBQ dicht zodat de BBQ goed heet wordt en de kaas goed kan smelten.

Haal de tomaten van de BBQ en dien ze onmiddellijk op! De mozzarella wordt heel vlug terug hard en dat zou jammer zijn.

Volgende keer prober ik deze ook eens met feta, kan ook niet slecht zijn..

Brochettes met rode ui, courgette en champignon

Een groente brochette kan je maken met eender welke groenten maar deze combinatie vond ik wel leuk.

Snij de steeltjes van de champignons, snij de rode ui in 4 stukken en snij de courgette in dikke plakken. Afhankelijk van de dikte van je courgette zal je de plakken misschien moeten halveren of zelfs in vier snijden.

Steek de groenten één voor één op een bbq spies en wrijf ze in met wat olijfolie.

Deze brochettes kan je onmiddellijk op de grill leggen zodat ze een kleurtje krijgen. Draai ze een paar keer om en laat ze dan ook verder garen in een aluminium bakje.

 

Op zoek naar meer leuke recepten? Bekijk dan even het overzicht van onze BBQ recepten!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/07/groenten-bbq.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2017/07/groenten-bbq.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodBBQ is in hoofdzaak natuurlijk een kwestie van vlees grillen maar ook met groenten kan je best leuke dingen maken! Hieronder toon ik jullie twee heel eenvoudige receptjes die een mooi resultaat geven. Je gasten zullen blij zijn dat ze eens iets anders krijgen dan de geraspte worteltjes, schijfjes komkommer,...Alles voor de man met smaak!