Meteen naar de inhoud
Home » Table de Kobus in Epernay

Table de Kobus in Epernay

Heel wat Belgen die in de Champagnestreek overnachten zullen hier allicht al gaan eten zijn want Table de Kobus is een vrij bekend restaurant in Epernay. Dit restaurant stond ook bij mij al een tijdje op mijn to-do lijst en uiteindelijk is het er nu toch van gekomen.

Op de website van La Table de Kobus  staat te lezen dat het een restaurant in “Rustico-Chique” stijl is en ook dat de inrichting gebaseerd is op die van de “mooiste brasserieen uit Parijs“. Klinkt goed!

Ik ben er onlangs geweest en of het effectief allemaal zo mooi is als ze het zelf beschrijven leest u hieronder.

Review La Table de Kobus in Epernay

La Table de Kobus ligt in het centrum van de stad dus wie een hotel in het centrum van Epernay heeft geboekt kan hier perfect te voet naar toe gaan.

Als je binnenkomt valt onmiddellijk de grote houten toog op en die is écht wel mooi! Als je vlug even rondkijkt zie je her en der houten hoekbanken staan en op het eerste zicht had ik effectief het gevoel van ergens in Parijs binnen te stappen. De obers hebben ook allemaal een wit hemd met zwarte schort aan en dat versterkt het effect nog wat.

So for so good!

table de kobus

Toen we gesetteld waren kwam men vrij vlug horen of we een aperitief wensten en tijdens het wachten op de aperitief kwam men reeds met een amuse aanzetten. De verwelkoming en de bediening is goed in orde hier.

table-de-kobus-amuse

Na de aperitief hebben we ons allemaal een 3 gangen menu besteld en ik moet eerlijk zijn: het eten was goed. Typische keuken uit de Champagnestreek met vlees, foie-gras, zware sauzen, enz.

Voor het dessert kregen we een bord met een crème brulée en zelfgemaakte chocolademousse en ook dat was lekker en mooi gepresenteerd.

Voor dit soort eten kom je naar deze streek dus iedereen tevreden!

table-de-kobus-tournedostable-de-kobus-dessert

Tot zover heb ik enkel de geode zaken beschreven maar er waren toch ook enkele minpuntjes. Een vriendin die er bij was had graag koffie gehad bij haar dessert maar dat is om één of andere reden niet gelukt… De goede bediening van het begin van de avond was ineens helemaal verdwenen.. Ok, wij hadden vrij laat gereserveerd en we zaten bijna als laatste in het restaurant maar dat mag zeker geen excuus zijn. De koffie hebben we niet gekregen en op de rekening was het ook vrij lang wachten.

Het mooie interieur doet je denken dat het allemaal heel cosy en gezellig is maar dat vond ik eigenlijk ook niet. Je hebt op één of andere manier wel wat de indruk van in een grote zaal te zitten. Misschien omdat de plafonds zo hoog zijn.. Ik weet het niet.

Pas op, ik ben hierboven aan het muggenziften hoor. Prijs kwaliteit is dit een meer dan behoorlijk restaurant. Ben je ’s avonds in Epernay en wil je de typische keuken gaan proeven dan kan je hier met een gerust hart naar toe gaan.

Zelf al geweest? Laat het even weten in de commentaren!

 

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Table de Kobus in Epernay”

  1. Peter Van Stijvendael

    Table kobus is zeker een aanrader

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!