Soms lees je een titel op het internet en weet je onmiddellijk dat dit je volgende recept gaat worden! Zo ging het ook met deze ‘Crispy Garlic Parmesan Chicken‘. Kip met look en parmezaan… Mhhh! Alleen al door de titel kreeg ik er zin in en ondertussen kan ik jullie vertellen dat het een verrassend lekker recept is!

Hieronder heb ik het gemaakt met een risotto van champignons en dat is ook een aanrader. Lekker glaasje wijn er bij en je hebt een topgerecht.

Recept voor krokante kip met look-parmezaan

kip met look

Ingrediënten

1 kipfilet p/persoon
3 teentjes look
1 potje Griekse yoghurt
parmezaan kaas
paneermeel

Bereidingswijze:

Doe de yoghurt in een mengbeker en pers de teentjes look er in. Neem de kaas en rasp ruim veel parmezaan in de yoghurt. Meng dit alles goed door elkaar.

Leg de kipfilets in een ovenschaal en smeer de filets langs beide kanten in met het yoghurt mengsel.

Om ervoor te zorgen dat het effectief krokante kip gaat worden, strooi je paneermeel over de bovenkant van de kip.

Zet een half uur in een oven van 220 graden.

 

Ik heb hier champignon-risotto bij gegeten maar je kan hier evengoed een lekkere frisse salade bij maken.

De risotto past echter wel goed bij deze krokante kip omdat in de risotto ook look en parmezaan zitten.

De ingredënten voor de risotto staan hieronder op de foto. Risotto maken is echt niet moeilijk: champignons en look bakken, rijst in een andere pan een half uurtje bakken en constant overgieten met de bouillon. Niet vergeten van alles geregeld te roeren zodat er niks kan aanbakken. Achteraf alles samenvoegen, de parmezaan erover raspen en nog eens goed mengen. Laat dit nog enkele minuutjes opstaan en je risotto is klaar.

champignon-risotto

De smaken van dit recept zijn nogal specifiek daarom ben ik benieuwd wat jullie er van vinden. Graag jullie feedback in de comments.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/08/look-parmezaan-kip.jpg?fit=640%2C480&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/08/look-parmezaan-kip.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodkip,look,parmezaan,ReceptSoms lees je een titel op het internet en weet je onmiddellijk dat dit je volgende recept gaat worden! Zo ging het ook met deze 'Crispy Garlic Parmesan Chicken'. Kip met look en parmezaan... Mhhh! Alleen al door de titel kreeg ik er zin in en ondertussen kan ik jullie vertellen...Alles voor de man met smaak!