Embrasse Peated Oak Aged smaakt zoals whisky en dat is absoluut geen toeval. Vier maanden tot een half jaar mag het rusten in Islay vaten. Het is Embrasse, een donker volmout bier van 9%. En dat gaat dus in Islay vaten. Denk aan Caol Ila, Ardbeg en de bekende Laphroaig. En dat is exact de smaak die je in dit bier terugvindt. Bijzonder sterk geturfd bier dus. De vaten worden trouwens één enkele keer gebruikt. Dus geen risico dat je een slapper afkooksel zou hebben, wanneer uw bier in vaten zou zitten die al de derde of vierde keer zijn gebruikt.

Geturfd bier

Als je dus houdt van een zéér rokerige smaak, is deze aan te raden. Aangezien dit zo uitgesproken en sterk smaakt, moet je er wel rekening mee houden dat er ook veel mensen deze te straf en te uitgesproken zullen vinden. Wat sommigen de smaak van een assenbak zullen noemen, zullen anderen een sterke prachtige rokerige smaak noemen.

Foodpairing

geturfd bier, bijzonder sterk van smaak. Voor de liefhebbers !

Dit bier gaat uitstekend samen met blauwschimmelkaas. De allerstrafste soort zelfs. Verspil hier geen wijn aan, want daar houdt niets tegen stand. Niets behalve dus… dit soort bier.

Niet, als in Nooit serveren als aperitiefje. Ook niet op een terrasje in de zon. Doordat het hergist op de fles overigens zéér voorzichtig uitschenken. Bij voorkeur tussen de 10 en 15 graden.

Details

  • 9% alcohol
  • Hop: Magnum, Aurora, Saaz
  • Brouwerij De Dochter van de Korenaar – Pastoor de Katerstraat, 24, 2387 Baarle Hertog.
  • 66 cl.
  • Winnaar Zythos consumententrofee 2011.
  • Tenminste 5 jaar houdbaar na botteling.
https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/03/dochtervandekorenaar.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/03/dochtervandekorenaar-150x150.jpgRafDrankEmbrasse Peated Oak Aged smaakt zoals whisky en dat is absoluut geen toeval. Vier maanden tot een half jaar mag het rusten in Islay vaten. Het is Embrasse, een donker volmout bier van 9%. En dat gaat dus in Islay vaten. Denk aan Caol Ila, Ardbeg en de bekende...Alles voor de man met smaak!