Ik zeg het niet graag maar ik doe het toch: “Dit is weer een fokking top recept!”

Deze heb ik gevonden op het Youtube kanaal van de BBQ Pit Boys. Het is eigenlijk heel eenvoudig, neem een stevig stuk steak, volg het recept hieronder en je verrast iedereen met een heerlijke Pirate Steak!

Ik heb de naam Pirate Steak overgenomen van de BBQ Pit Boys. Ik zou echt niet weten wat dit met piraten te maken heeft maar het is gegrild en het is lekker, dat is het belangrijkste!

Pirate Steak recept

Ingrediënten:

1 stevig stuk rosbief, geschikt om in velletjes te snijden.
stokbrood of Turks brood om te beleggen
sinaasappelsap
cayennepeper
lookpoeder
sojasaus

Bereidingswijze:

Versnij de rosbief in fijne velletjes, hoe fijner hoe beter.

pirate-steak-slices

Als alles versneden is doe je het vlees in een diepvrieszak en doe je de marinade er bij.

Een goede scheut sinaasappelsap, een goede scheut sojasaus, flink wat lookpoeder en flink wat cayennepeper. De sinaasappel verzacht de smaak dus je mag gerust wat cayenne gebruiken.

pirate-steak-marinade

Leg de zak een uur of twee in de frigo zodat de smaken goed kunnen vermengen en in het vlees trekken.

Als je kolen goed heet zijn kan je het vlees op de gril gooien. Ik gebruik liefst nog een extra rooster zodat het vlees niet door de rooster valt. Het zou zonde zijn om goed vlees te verspillen!

pirate-steak-grillen

Het vlees moet goed gegrild zijn maar het mag ook niet helemaal droog zijn! Blijf er dus bij staan en draai alles geregeld om zodat je controle over de zaak hebt.

Als het vlees goed is doe je het tussen een stokbrood of leg je het bovenop een stokbroodje dat je eerst op de bbq gegrild hebt.

Beide manieren zijn lekker dus kies maar wat je het liefst hebt.

pirate-steak-broodje

Hierboven tussen een stokbrood met wat extra looksaus erbij is het een stevige hap. Hieronder op een gegrild broodje is het eerder een aperitiefhapje.

pirate-steak-toast

 

Hier staan onze andere Barbecue recepten.

Heb je bovenstaand recept getest? Laat ons weten hoe het was! Je doet ons een plezier door hieronder een commentaar te zetten.

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/pirate-steak-slices-scaled.jpg?fit=1024%2C768&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/04/pirate-steak-slices-scaled.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbarbecue,BBQ,ReceptIk zeg het niet graag maar ik doe het toch: 'Dit is weer een fokking top recept!' Deze heb ik gevonden op het Youtube kanaal van de BBQ Pit Boys. Het is eigenlijk heel eenvoudig, neem een stevig stuk steak, volg het recept hieronder en je verrast iedereen met een...Alles voor de man met smaak!