Meteen naar de inhoud
Home » Champagne van Lidl: Comte de Brisand – Comte de Senneval

Champagne van Lidl: Comte de Brisand – Comte de Senneval

Zoals elk jaar krijg ik weer tonnen reclame voor de eindejaarsfeesten. Het is momenteel nog maar eind november en zowel mijn digitale als gewone postvak zitten al bomvol.

De meeste van die folders en mails gaan rechtstreeks de vuilbak in maar nu is er toch één die mijn aandacht trok.

Ik krijg net een mail van Lidl waarin ze met grote letters aankondigen dat hun champagne, Comte de Brisand, nu() nog 2 euro goedkoper is dan normaal! (november 2013)

Dat maakt dat momenteel deze champagne te koop is voor 9,99 euro. Voor champagne is dat uitzonderlijk goedkoop!

 

Champagne van Lidl

 

Wat weten we over de champagne van Lidl

Ik kan jullie er twee zaken over vertellen…

Je moet niet op zoek gaan naar ‘het huis’ Comte de Brisand want dat bestaat niet. Deze champagne wordt in opdracht van Lidl gemaakt door een zogenaamde coöperatieve.

In de Champagne streek heb je honderden producenten, de één al bekender of groter dan de andere. De meesten maken natuurlijk champagne onder hun eigen naam maar dikwijls verkopen ze ook een deel van hun druiven aan coöperatieven. Dit zijn dus exact dezelfde druiven als diegene die ze gebruiken in hun eigen champagne maar ze maken hem niet zelf.

De coöperatieve maakt wel degelijk champagnes maar dan in opdracht voor anderen. Ik denk dat het woord ‘label-champagne’ het best verwoord wat het is. In dit geval staat er op de fles dat het gemaakt is door Billinger & Co, onderdeel van de Vranken Group.

Blijkbaar is de Comte de Brisand die ze voor Lidl maken ook nog eens een vrij goede champagne! Als je begint te zoeken op internet vind je bijna allemaal positieve commentaren. Test Aankoop vind hem goed, verschillende champagne blogs ook dus er moet iets van aan zijn.

Toen ik onlangs weer een weekend in Epernay was heb ik specifiek aan één van de producenten gevraagd hoe het zat met dergelijke champagnes. Hij maakte er natuurlijk geen reclame voor maar heeft wel toegegeven dat dit echte en degelijke champagnes zijn…

Onderstaand filmpje van Lidl zelf geeft je meer uitleg over de champagne van Lidl:

 

Doe er mee wat je wil maar mijn conclusie: Niet zo origineel als champagne die je zelf in Frankrijk gaat halen maar voor deze prijs is dit zeker de moeite waard!

De site van de Lidl kennen jullie allicht wel maar voor de volledigheid:

www.lidl.be
www.lidl.nl

UPDATE:

Lidl stunt nog steeds met champagne aan deze prijs maar nu heet de champagne Comte de Senneval. Zelfde verhaal als bij de Comte de Brismand.

 

Wat denken jullie er van? Laat het weten in de comments.
Wil je zelf de champagnestreek eens bezoeken? Check onze tips!

Facebook Comments Box
Tags:

6 reacties op “Champagne van Lidl: Comte de Brisand – Comte de Senneval”

 1. Kan een genaturaliseerde Belg een “echte” Rode Duivel zijn ? Mag een Amerikaans abdijbier volgens de juiste princieps gebrouwen wel “Trappist” heten ?
  Dat gezeur over naamgeving is zooo achterhaald. Wie anno 2013 nog altijd denkt dat de term “champagne” een kwaliteitslabel is ipv een locatie-label, en dat die flessen per definitie superieur zijn aan cava’s, prosecco’s en crémants allerhande mag verder slapen en zich bont betalen. Het is het drankje in het flesje niet het naampje op het etiketje.

  1. Kristof

   Hoewel ik zelf een champagne liefhebber ben, ben ik het daar wel mee eens.
   Als ik dus zie dat men, blijkbaar goede, champagne verkoopt aan de prijs van een fles cava laat ik dat graag aan jullie weten.

   Groeten

   Kristof

  2. Wat Rennis zegt klopt niet. Natuurlijk bestaan er slechte champagnes en natuurlijk bestaan er goeie cava’s. Maar algemeen en globaal genomen is champagne echt wel van een hoger niveau dan de varianten. Wel degelijk een kwaliteitslabel dus, rennis, al blijft het natuurlijk uitkijken wat je koopt voor welke prijs.

 2. Kristof

  Lidl zet blijkbaar een trend want ook Colruyt springen op de kar van de “goedkope” champagne: Guy de Saint-Flavy 9,40 euro

  En ik dacht dat ik gehoord had op de radio dat ook Carrefour een champagne onder de 10 euro verkoopt.

 3. Evelien Fidder

  De champagne was gisteren al uitverkocht bij de Lidll kregen ze ook niet meer binnen

 4. Hallo Evelien, het artikel dat we schreven dateert van 2013… en is intussen ook bij google vrij bekend. Gevolg: In december zien we altijd een piek van lezers op dit artikel. Mogelijk heeft het daar mee te maken.

  Een goede raad: schrijf je in op onze nieuwsbrief, en blijf zo de massa voor. Dan krijg je de tips en kan je het gaan kopen, nog voor het uitverkocht is.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: