Zoals elk jaar krijg ik weer tonnen reclame voor de eindejaarsfeesten. Het is momenteel nog maar eind november en zowel mijn digitale als gewone postvak zitten al bomvol.

De meeste van die folders en mails gaan rechtstreeks de vuilbak in maar nu is er toch één die mijn aandacht trok.

Ik krijg net een mail van Lidl waarin ze met grote letters aankondigen dat hun champagne, Comte de Brisand, nu() nog 2 euro goedkoper is dan normaal! (november 2013)

Dat maakt dat momenteel deze champagne te koop is voor 9,99 euro. Voor champagne is dat uitzonderlijk goedkoop!

 

Champagne van Lidl

 

Wat weten we over de champagne van Lidl

Ik kan jullie er twee zaken over vertellen…

Je moet niet op zoek gaan naar ‘het huis’ Comte de Brisand want dat bestaat niet. Deze champagne wordt in opdracht van Lidl gemaakt door een zogenaamde coöperatieve.

In de Champagne streek heb je honderden producenten, de één al bekender of groter dan de andere. De meesten maken natuurlijk champagne onder hun eigen naam maar dikwijls verkopen ze ook een deel van hun druiven aan coöperatieven. Dit zijn dus exact dezelfde druiven als diegene die ze gebruiken in hun eigen champagne maar ze maken hem niet zelf.

De coöperatieve maakt wel degelijk champagnes maar dan in opdracht voor anderen. Ik denk dat het woord ‘label-champagne’ het best verwoord wat het is. In dit geval staat er op de fles dat het gemaakt is door Billinger & Co, onderdeel van de Vranken Group.

Blijkbaar is de Comte de Brisand die ze voor Lidl maken ook nog eens een vrij goede champagne! Als je begint te zoeken op internet vind je bijna allemaal positieve commentaren. Test Aankoop vind hem goed, verschillende champagne blogs ook dus er moet iets van aan zijn.

Toen ik onlangs weer een weekend in Epernay was heb ik specifiek aan één van de producenten gevraagd hoe het zat met dergelijke champagnes. Hij maakte er natuurlijk geen reclame voor maar heeft wel toegegeven dat dit echte en degelijke champagnes zijn…

Onderstaand filmpje van Lidl zelf geeft je meer uitleg over de champagne van Lidl:

 

Doe er mee wat je wil maar mijn conclusie: Niet zo origineel als champagne die je zelf in Frankrijk gaat halen maar voor deze prijs is dit zeker de moeite waard!

De site van de Lidl kennen jullie allicht wel maar voor de volledigheid:

www.lidl.be
www.lidl.nl

UPDATE:

Lidl stunt nog steeds met champagne aan deze prijs maar nu heet de champagne Comte de Senneval. Zelfde verhaal als bij de Comte de Brismand.

 

Wat denken jullie er van? Laat het weten in de comments.
Wil je zelf de champagnestreek eens bezoeken? Check onze tips!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/11/champagnelidl.jpg?fit=400%2C361&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/11/champagnelidl.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagneZoals elk jaar krijg ik weer tonnen reclame voor de eindejaarsfeesten. Het is momenteel nog maar eind november en zowel mijn digitale als gewone postvak zitten al bomvol. De meeste van die folders en mails gaan rechtstreeks de vuilbak in maar nu is er toch één die mijn aandacht trok. Ik...Alles voor de man met smaak!