De kans dat u al gehoord hebt van Hotel Sanglier in Durbuy is vrij groot want de miljoenen van Marc Coucke, de keuken van topchef Wout Bru en de ligging in Durbuy zijn dan ook een bijzondere combinatie. De kans dat u er al geweest bent is waarschijnlijk iets kleiner maar ik geeft jullie hieronder graag een paar redenen mee waarom je het zeker eens moet overwegen.

Hotel Sanglier in Durbuy

Het hotel zelf is gelegen pal in het centrum van Durbuy. Wie Durbuy een beetje kent weet dat je daar in het midden naar beneden kan gaan op een groot plein met allemaal terrassen en daar is de ingang van Sanglier.

Als je aankomt met de wagen begint de ‘ervaring’ al direct. Ze werken met een parking service dus vanaf je op de parking rijdt staat er al iemand klaar om de wagen te parkeren en om je bagage over te nemen. Heel leuk, je voelt je direct een VIP!

Het onthaal aan de receptie is ook allemaal prima geregeld. Het personeel is supervriendelijk en doet echt alles om het naar je zin te maken.

In het hotel heb je het oudere gedeelte en de nieuwbouw waar ook de receptie zit. Wij hadden een kamer in het nieuwe gedeelte en die zijn echt mooi en groot. Ik heb de kamers in het andere gedeeltje ook gezien en die zijn even mooi ingericht maar wel kleiner.

hotel sanglier in durbuy

hotel sanglier in durbuy

Uiteraard heb je hier voor de rest alles wat je wil! Er is een wellness, een fitness, een speciale wijnkelder, enz. Ik ga er bewust niet te veel over schrijven zodat je zelf ook nog één en ander kan ontdekken.

La Bru’sserie

Als je hier logeert moet je minstens één keer gaan eten bij Wout Bru! In de Bru’sserie kan je genieten van heerlijk verfijnde tapa’s die je zeker zullen bevallen. Het restaurant is trouwens helemaal verweven in het hotel concept dus een niet te missen belevenis.

Wij hadden de 7 gangen menu en ik kan er maar één woord over zeggen: TOP!

Champagne Le Sanglier des Ardennes

Regelmatige bezoekers van de site weten dat we hier grote fans van champagne zijn. In Sanglier hebben ze een ruim aanbod van kwaliteits champagnes maar ze hebben ook hun eigen huismerk. (Verkrijgbaar aan 85 euro de fles.)

Ze doen zowat alles daar in Durbuy maar champagne maken laten ze toch over aan de professionals. Voor het huismerk hebben ze beroep gedaan op Harlin-Cheffert, een champagnehuis uit Epernay.

Als je deze bubbels dus lekker vindt weet je waar je moet zijn om ze aan een scherp prijsje aan te kopen!

→ Check zeker ook ons ander champagne nieuws voor veel meer informatie over champagne en de Champagnestreek!

Conclusie over hotel Sanglier in Durbuy

Er hangt zeker een prijskaartje aan al deze luxe maar je krijgt er dan ook wel iets voor terug. Het concept van Marc Coucke en Wout Bru is een voltreffer wat mij betreft. Ik lees op o.a. Tripadvisor wel dat er hier en daar nog iets verbeterd kan worden en akkoord, er kan altijd wel iets verbeterd worden zeker. De meeste van die punten gaan trouwens ook over corona maatregelen en kleinigheden dus laat je daardoor zeker niet tegenhouden. Gewoon gaan en genieten, dat is mijn boodschap!

Ik heb een fantastisch verblijf gehad dus tot de volgende keer Sanglier!

Ben jij hier ook al geweest? Laat het dan even weten in de commentaren, ik ben benieuwd naar jullie ervaring.

→ Fan van een weekendje weg? Bekijk dan zeker dit ook eens want hier kan u romantisch overnachten met jacuzzi!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/05/sanglier-1.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/05/sanglier-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankRestaurantsDurbuy,Sanglier,Wout BruDe kans dat u al gehoord hebt van Hotel Sanglier in Durbuy is vrij groot want de miljoenen van Marc Coucke, de keuken van topchef Wout Bru en de ligging in Durbuy zijn dan ook een bijzondere combinatie. De kans dat u er al geweest bent is waarschijnlijk iets...Alles voor de man met smaak!