Meteen naar de inhoud
Home » Vranken – Belgische champagne

Vranken – Belgische champagne

De naam Vranken doet bij menig champagne liefhebber allicht een belletje rinkelen. Nochtans is Vranken champagne zeker niet het meest verkochte merk in Belgie, integendeel. Ik geloof trouwens dat je ze enkel bij Delhaize kan vinden. Voor een brut betaal je net boven de 20 euro en dat maakt dat dit prijs/kwaliteit een vrij goede champagne is. Meer ga ik over de champagne zelf niet vertellen want wat een veel interessanter verhaal is, is de man achter deze champagne.

Paul-François Vranken

Paul Francois VrankenZoals hierboven aangehaald is dhr. Vranken een interessante figuur in het champagne gebeuren. Hieronder een korte schets die ik van Wikipedia gehaald heb:

De vader van Paul-François Vranken was directeur van de afdeling Porsche bij D’Ieteren. Omdat destijds de aanschaf van een Porsche steevast gepaard ging met het ontkurken van een fles champagne, en omdat de Belgische Porscheclub regelmatig uitstapjes maakte naar de Champagnestreek, raakte de jonge Paul-François als snel in de ban van Champagne. Midden jaren 70 trok Vranken naar de Champagnestreek en koopt in 1978 zijn eerste champagnemerk. Vanaf dan koopt hij het ene merk na het andere.

Vooral dat laatste zinnetje mag je letterlijk nemen! Vranken is er in geslaagd om vandaag de dag de tweede grootste champagnegroep ter wereld te bezitten. Zijn bedrijf is onder andere eigenaar van Charles Lafitte, Pommery, Demoiselle en natuurlijk Vranken zelf.

De grootste champagnegroep is momenteel Louis Vuitton Moët Hennessy. Zeg nu zelf… het is geen schande om hen te moeten laten voorgaan.

Officiële website van de Vranken-Pommery groep: http://www.vrankenpommery.com

Enkele champagnes van de Vranken groep

Charles LafitteCharles Lafitte

Deze ken ik persoonlijk minder, ik heb hem ook nog niet gedronken. (verkrijgbaar in o.a. Carrefour)

Wat ik er van weet is dat de champagne Lafitte op de markt gezet is door Vranken. Origineel was het enkel een cognac huis dat door Vranken is overgekocht.

Officiële website: http://www.charleslafitte.com/

Pommery

pommery-champagnePommery is een heel ander verhaal. Dit is echt een bekende champagne met een grote geschiedenis. In België hebben ze deze slechts in een paar supermarkten maar wereldwijd wordt deze veel verkocht. Dit is ook een mooi huis om te gaan bezoeken in Reims. Ze hebben prachtige kelders waarin je een begeleid bezoek kan doen.

Officiële website: http://www.champagnepommery.com

 

De champagnes van Vranken zijn niet de goedkoopste op de markt maar dikwijls doen ze bij Delhaize zeer interessante kortingen voor o.a. de Demoiselle. Meestal is het een actie in de genre van één kopen, één gratis. In het oog houden dus!

 


Gepersonaliseerde champagne cadeaus

Klik op de foto voor meer info

Champagneglazen Amor  Champagne met gravering      Gegraveerde glazenchampagnekoeler

Wil je zelf eens naar één van de huizen van Vranken of de Champagnestreek in het algemeen? Lees dan zeker eerst ons artikel over reizen naar de Champagnestreek.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!