Als je een weekendje naar de Champagnestreek gaat dan is het waarschijnlijk de bedoeling om zoveel mogelijk champagne te proeven. Om je dag ideaal in te plannen moet je rekening houden met het feit dat je vanuit Brussel toch een goede 3 uur onderweg bent naar de Champagnestreek. Uit ervaring weet ik dat het ideaal is om ’s morgens al één degustatie te doen, ’s middags ergens te eten en dan in de namiddag nog vier of vijf champagnehuizen te bezoeken.

De meeste mensen gaan ’s avonds nog lekker en uitgebreid eten in Reims of Epernay dus ’s middags mag het allicht iets minder zijn. Als dit voor jou ook zo is dan heb ik dé perfecte tip om ’s middags een deftige en goedkope maaltijd te nuttigen in de Champagnestreek!

In de streek tussen Reims en Epernay heb je tientallen dorpjes waar je kan gaan degusteren en één van die dorpjes is Chatillon-sur-Marne. In dat dorpje vind je naast enkele champagnehuizen ook restaurant La Porte Oubliée. Het restaurant op zich stelt niet zo veel voor maar toch kan je er voor een heel democratische prijs lekker eten. Hieronder geef ik je graag iets meer details.

la porte oubliée

Restaurant La Porte Oubliée

Het restaurant is niet chique maar het eten is er wel in orde. Ik ben hier al een vijftal keer geweest en elke keer is het menu exact hetzelfde: een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een spotprijs. Ofwel neem je een menu voor 13 euro ofwel een menu voor 15 euro. Neem daarbij nog een democratisch geprijsd flesje wijn bij en je kan er weer helemaal tegen om in de namiddag champagne te gaan proeven.

De steak met frieten vind ik persoonlijk wel een aanrader. Het is wel op zijn Frans dus dat wil zeggen niet te dik en met wat vet er aan maar de smaak is super!

porte-oubliee-menu

Meer info over het restaurant vind je op de website: http://www.la-porte-oubliee.fr/

In La Porte Oubliée ga je geen uren zitten dus ofwel rij je na het eten alvast in de richting van je volgende champagnehuis ofwel wandel je nog even door Chatillon-sur-Marne.

urbain-2Achter de hoek van het restaurant heb je een bijzonder charmant en oud kerkje en iets verder heb je een park vanwaar je een prachtig zicht hebt over de vallei. In het park staat ook een standbeeld van Paus Urbain II en dat is ronduit indrukwekkend te noemen. Ik weet niet hoe groot het exact is maar het is écht wel immens!

(Paus Urbanus II is geboren in Chatillon-sur-Marne)

Wil je meer tips en info over de Champagnestreek? Lees dan ook dit artikel over De Champagnestreek bezoeken.

Zoek je een leuk hotel in Reims of Epernay? Zeker Booking.com eens bekijken dan om de beste prijs te vinden.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/06/la-porte-oubliee.jpg?fit=600%2C429&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/06/la-porte-oubliee.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankFoodRestaurantschampagne,restaurantAls je een weekendje naar de Champagnestreek gaat dan is het waarschijnlijk de bedoeling om zoveel mogelijk champagne te proeven. Om je dag ideaal in te plannen moet je rekening houden met het feit dat je vanuit Brussel toch een goede 3 uur onderweg bent naar de Champagnestreek. Uit...Alles voor de man met smaak!