Vandaag een Highland Park Einar mogen ontvangen.

highland park einarHighland Park

Highland Park is sowieso bijzonder, omdat het de Noordelijkste distilleerderij van Schotland is. Volgens Wikipedia komt de naam Highland van zo hooggelegen. De distilleerderij houdt het zelf op de High Park Area, in de buitenwijken van Kirkwall, waar in 1798 voor het eerst (en illegaal) whisky werd gestookt. Door whiskykenner Michael Jackson overigens omschreven als beste all-round whisky. Extra wistjedatje: Highland Park wordt ook gebruikt in The Famous Grouse.

De Einar

Einar was een van de meest berucht Vikingen aller tijden. Zijn alom gevreesde bijl staat groots op het etiket.

MAAR… Zo stoer als de uitleg en het etiket wel zijn, zo zacht is de whisky. Eilandwhisky, dan denk ik aan een zilte smaak, en geturfde whisky. Niets daarvan terug te vinden in deze Einar.

Een zachte, zoete whisky met een fruitige smaak, en wat vanille in de afdronk. En als je goed proeft -je hebt dit net gelezen- dan proef je ook wel wat eik.

Een lekkere, aangename zachte whisky dus, maar zeker niet de stoere mannelijke drank die je op basis van zijn naam en etiket zou verwachten. Is de Highland Park Einar de moeite? Ja, als je er de juiste verwachtingen bij hebt wel.

Technische fiche Highland Park Einar

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/10/higland-park-einar.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/10/higland-park-einar.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafDrankfamous grouse,Highland Park Einar,Michael Jackson,whiskyVandaag een Highland Park Einar mogen ontvangen. Highland Park Highland Park is sowieso bijzonder, omdat het de Noordelijkste distilleerderij van Schotland is. Volgens Wikipedia komt de naam Highland van zo hooggelegen. De distilleerderij houdt het zelf op de High Park Area, in de buitenwijken van Kirkwall, waar in 1798 voor het eerst (en...Alles voor de man met smaak!